Hava Durumu

Sağlık çalışanları Ankara'da buluştu

Sağlık Çalışanları hafta sonu bir araya gelerek Ankara ziyareti gerçekleştirdi ve Anıtkabir'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk Mozolosine çelenk bıraktı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sağlık çalışanları Ankara'da buluştu

Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği (TÜSCAD)öncülüğünde gerçekleşen Ankara ziyaretinde önemli açıklamalar da yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Pandemi döneminin en çok çalışan ve yorulan meslek grubu şüphesiz sağlık çalışanları oldu.

Ülkemizin değişik şehirlerinde kurulmuş Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Anestezi Teknikeri, Acil Tıp Teknikleri, Laborant, Paramedik, Radyoloji Teknikeri, Doktor, Fizyoterapist gibi Sağlık Grubunun temel taşı olan sağlık çalışanları sivil toplum kuruluşları olan derneklerin yöneticileri Ankara da bir araya geldi.

Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği (TÜSCAD)öncülüğünde Başkan Metin ALTUNDAL, Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği(SAĞLIKÇA) Başkanı Adem YAMAN, Çanakkale Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği (ÇASEMDER) Başkanı  Ulviye ÇALIDAĞ, Sakarya Sağlık Çalışanları ve Emeklileri (SASÇED) Derneği Başkanı Mahmure ÇOLAK, Uşak Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği Şube Başkanı Fatih ÖZSOY ile birlikte çok sayıda dernek yöneticileri ve üyeleri  katılım sağladı.

Sağlık Çalışanlarını temsilen Tüm Sağlıkta Çalışanlar Derneği TÜSÇAD Başkanı Metin ALTUNDAL mozoleye çelenk bıraktı ve anı defterini imzaladı. Başkan ALTUNDAL; Anı defterine şöyle yazdı. "Kıymetli Atatürk gösterdiğin hedeflere ulaşmak için tüm gayretimizle çalışacağız" dedi

Bu bir fedarasyon adımı

Sağlık Çalışanları uzun yıllardır temsil sorunu olduğu oda birlik ve Sivil Toplum Kuruluşları olmaması nedeniyle temsilde sorun yaşadıkları ve bu sorunu bir federasyon kurarak çözmeyi planladıkları öğrenildi. Bursa, Çanakkale,Kocaeli, Sakarya, Uşak,İzmir, Yalova,Ankara, Balıkesir gibi illerden oluşan veya şubeleşen dernek yöneticileri Federasyon çatısı altında birlikte hareket etme kararlarını ifade ettiler.Çok sayıda dernek bir araya gelerek kurmayı planlanan Federasyon, Sağlık Çalışanlarının sesi olacağı, Devletiyle ve milletiyle barışık ihtiyaç ve talepleri uygun bir dille yöneticilere aktaracak, siyasal alandan uzak durarak sağlık çalışanlarının motivasyon,istek ve gereksinimlerinin belirlenmesini ve yöneticilere aktarılmasını sağlayacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.