Çinli bilim insanları, sarımsak, soğan ve pırasa tüketiminin kalın bağırsak kanserinin (kolorektal kanser) gelişim riskini azaltabileceği sonucuna vardı.
Haber Giriş Tarihi: 27.02.2019 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2019 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Çalışma kapsamında uzmanlar, kolorektal kanserden mustarip olan 833 hastanın yaş, cinsiyet ve yaşadıkları yerle ilgili verileri 833 sağlıklı kişinin verileriyle karşılaştırdı. Araştırmaya katılanlarla periyodik olarak anketler yapılarak, besleme düzenleri ve öğün sıklıkları ile ilgili bilgiler derlendi. Bol miktarlarda soğan tüketen erişkinlerde, kolorektal kanser gelişim olasılığının bu gıdayı nispeten daha az tüketenlere kıyasla yüzde 79 daha düşük olduğunu tespit eden uzmanlar, araştırmayı derinleştirerek sarımsak, soğan ve pırasada kalın bağırsaktaki kötü huylu tümörün gelişim riskini azaltmaya yardım eden bileşenlerin olduğu sonucuna vardı.
EN YAYGIN TÜR...
Araştırma ekibinden Zhi Li, "Sonuçlar, yaşam tarzı değiştirilerek kolorektal kanserin daha fazla araştırmayı hak eden birincil önlemesine ışık tutuyor" açıklamasında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre en kalın bağırsakta oluşan kolorektal kanser, bu hastalığın en yaygın türlerinden biri.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kanser gelişim riskini azaltıyor!
Çinli bilim insanları, sarımsak, soğan ve pırasa tüketiminin kalın bağırsak kanserinin (kolorektal kanser) gelişim riskini azaltabileceği sonucuna vardı.
Çalışma kapsamında uzmanlar, kolorektal kanserden mustarip olan 833 hastanın yaş, cinsiyet ve yaşadıkları yerle ilgili verileri 833 sağlıklı kişinin verileriyle karşılaştırdı. Araştırmaya katılanlarla periyodik olarak anketler yapılarak, besleme düzenleri ve öğün sıklıkları ile ilgili bilgiler derlendi. Bol miktarlarda soğan tüketen erişkinlerde, kolorektal kanser gelişim olasılığının bu gıdayı nispeten daha az tüketenlere kıyasla yüzde 79 daha düşük olduğunu tespit eden uzmanlar, araştırmayı derinleştirerek sarımsak, soğan ve pırasada kalın bağırsaktaki kötü huylu tümörün gelişim riskini azaltmaya yardım eden bileşenlerin olduğu sonucuna vardı.
EN YAYGIN TÜR...
Araştırma ekibinden Zhi Li, "Sonuçlar, yaşam tarzı değiştirilerek kolorektal kanserin daha fazla araştırmayı hak eden birincil önlemesine ışık tutuyor" açıklamasında bulundu. Dünya Sağlık Örgütü'ne (WHO) göre en kalın bağırsakta oluşan kolorektal kanser, bu hastalığın en yaygın türlerinden biri.
En Çok Okunan Haberler
Yenişehir’de şeffaf belediyecilik adımı
Bursa Valisi'nden Başkan Bozbey'e ziyaret
Bursa’da sağanak yağış hayatı felç etti
Bursa'da yollar göle, pazar alanı dereye döndü
Bursa Ülkü Ocakları'ndan 3 Mayıs için anlamlı sergi
Nilüfer spor şenliklerinde kupa ve madalya heyecanı sürüyor
Başkan Deviren: Gemlik’in iki markası var; zeytin ve Togg
Bursa'da kimisi yağmurdan kaçtı, kimi tadını çıkardı
Osmangazi çağrı merkezi 24 saat hizmette