Oruç tutarken toksinleri böyle atabilirsiniz! 8 su bardağı...
Oruç tutarken toksinleri böyle atabilirsiniz! 8 su bardağı...
İçerisinde bulunduğumuz ramazan ayında dengeli ve sağlıklı beslenme, bağışıklık sistemini güçlendirmede çok etkili. Hatta oruç tutarken aynı zamanda vücudunuzu yorup sizi hasta eden toksinlerden de kurtulabilirsiniz. Peki, hangi sebze ve meyve bu anlamda daha etkili? Su içmek toksin atar mı? Neleri tüketmekten kaçınmalıyız? Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü'ye kulak verin.
Haber Giriş Tarihi: 28.04.2021 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2021 17:57
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yüksek kalorili içecek ve yiyeceklerin yerine bağışıklık sistemimizi destekleyici meyve sebzelere iftar ve sahur saatlerinde yer vermeliyiz.
Sebze ve meyveler zinde kalmamızı sağlıyor
Unutmayalım ki iftar saatini beklerken hayalini kurduğumuz tatlılar sadece kalori almaktan başka bir şeyi ifade etmezken antioksidan ve C vitamini kaynağı sebze ve meyveler vücudumuzu kalkan gibi koruyarak zinde kalmamızı da sağlayacaktır.
Toksin atımını hızlandırmak için 8 su bardağı su
Toksin atımını hızlandırmak ve vücudumuzu canlandırmak için günlük 8 su bardağı su tüketimini ihmal etmemekle beraber taze sıkılmış bazı meyve ve sebze sularının da tüketimini arttırmak çok doğru olacaktır.
Hazır ürünlerden uzak durulmalı
Özellikle içeriğini bilmediğimiz ürünler, hazır çorbalar, rafine gıdalar (sanayi tipi kek, börek, pasta, bisküvi, iyi pişmemiş ürünler üzerinde yanık ve kömür karası görünümü olan ürünlerden uzak durmak gerekir.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, bağışıklık sistemini güçlendirmeyi sağlayan meyve ve sebzeleri şöyle sıraladı:
C vitamini
Bağışıklık siteminizi güçlü tutarak hastalanmanızı engeller. Kuşburnu, turunçgillerden, domates, biber, maydanoz, soğan, dutsu meyveler dediğimiz berryler, kabak, brokoli ve yeşil salatalar C vitamin almanızı sağlayacak besinlerdir.
Sarımsak
Yemeklere lezzet verici olarak kullanılmasının yanında birçok hastalığı tedavi etmek amacıyla da kullanılmaktadır.
Kefir
Kefir düzenli tüketildiğinde vücut direncini arttırma da çok önemlidir.
Zencefil
Asya kökenli bir bitki olan zencefilin sağlığa yararı çok eski zamanlardan beri bilinmektedir, yüksek vitamin ve besin kaynağıdır.
Kekik
Kramp çözücü, dezenfekte edici ve balgam söktürücü olarak kullanılmaktadır. Akciğer ve bronşlar başlıca kullanım alanlarındandır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Oruç tutarken toksinleri böyle atabilirsiniz! 8 su bardağı...
İçerisinde bulunduğumuz ramazan ayında dengeli ve sağlıklı beslenme, bağışıklık sistemini güçlendirmede çok etkili. Hatta oruç tutarken aynı zamanda vücudunuzu yorup sizi hasta eden toksinlerden de kurtulabilirsiniz. Peki, hangi sebze ve meyve bu anlamda daha etkili? Su içmek toksin atar mı? Neleri tüketmekten kaçınmalıyız? Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü'ye kulak verin.
Yüksek kalorili içecek ve yiyeceklerin yerine bağışıklık sistemimizi destekleyici meyve sebzelere iftar ve sahur saatlerinde yer vermeliyiz.
Sebze ve meyveler zinde kalmamızı sağlıyor
Unutmayalım ki iftar saatini beklerken hayalini kurduğumuz tatlılar sadece kalori almaktan başka bir şeyi ifade etmezken antioksidan ve C vitamini kaynağı sebze ve meyveler vücudumuzu kalkan gibi koruyarak zinde kalmamızı da sağlayacaktır.
Toksin atımını hızlandırmak için 8 su bardağı su
Toksin atımını hızlandırmak ve vücudumuzu canlandırmak için günlük 8 su bardağı su tüketimini ihmal etmemekle beraber taze sıkılmış bazı meyve ve sebze sularının da tüketimini arttırmak çok doğru olacaktır.
Hazır ürünlerden uzak durulmalı
Özellikle içeriğini bilmediğimiz ürünler, hazır çorbalar, rafine gıdalar (sanayi tipi kek, börek, pasta, bisküvi, iyi pişmemiş ürünler üzerinde yanık ve kömür karası görünümü olan ürünlerden uzak durmak gerekir.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, bağışıklık sistemini güçlendirmeyi sağlayan meyve ve sebzeleri şöyle sıraladı:
C vitamini
Bağışıklık siteminizi güçlü tutarak hastalanmanızı engeller. Kuşburnu, turunçgillerden, domates, biber, maydanoz, soğan, dutsu meyveler dediğimiz berryler, kabak, brokoli ve yeşil salatalar C vitamin almanızı sağlayacak besinlerdir.
Sarımsak
Yemeklere lezzet verici olarak kullanılmasının yanında birçok hastalığı tedavi etmek amacıyla da kullanılmaktadır.
Kefir
Kefir düzenli tüketildiğinde vücut direncini arttırma da çok önemlidir.
Zencefil
Asya kökenli bir bitki olan zencefilin sağlığa yararı çok eski zamanlardan beri bilinmektedir, yüksek vitamin ve besin kaynağıdır.
Kekik
Kramp çözücü, dezenfekte edici ve balgam söktürücü olarak kullanılmaktadır. Akciğer ve bronşlar başlıca kullanım alanlarındandır.
Kaynak: Milliyet
En Çok Okunan Haberler
Başsavcılıktan 'futbolda bahis' açıklaması
Alev alan otomobil bomba gibi patladı
Nilüfer Belediyespor Lüksemburg’a avantajla gidiyor
Bursa’da otomobil takla attı: 2 yaralı
Taraftarlar sahaya girdi, maç tatil edildi
TOFAŞ deplasmanda kaybetti: 78-72
Futbol sahası ringe döndü: 24 kırmızı kart!
Bakan Yerlikaya: Asfalt zorbası yakalandı
Bakanlıktan o iddialara yalanlama