Yaptığı her açıklamayla gündem olan Prof.Dr Canan Karatay'dan bu sefer patates için uyarı geldi. Patatesin içerdiği yüksek yüksek nişasta yüzünden kızarınca trans yağlar meydana geldiğini söyleyen Karatay çocuk ya da büyük kimsenin patates kızartması yememesi gerektiğini söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 24.07.2017 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2017 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Patates kızartması en sevilen yiyeceklerden. Ketçap, mayonez ve hardalla lezzeti daha da artıyor. Ancak Profesör Canan Karatay'dan bir uyarı var. Karatay'a göre çocuk ya da yetişkin, hiç kimse patates kızartması yememeli.
Star Haber'e konuşan İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, anne babalara seslenip şu uyarıda bulundu:
"Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz."
Patatesi sağlıklı yemenin mümkün olduğunu anlatan Karatay, "Bizim patates salatımız vardır. Haşlanıp yapılabilir buğulama yapılabilir. Ama kızartıp üstüne de ketçap döküp yerseniz o tehlikeli" dedi.
Karatay, içindeki yüksek miktardaki guluten ve nişastaya dikkat çekerek, şeker hastaları ve guluten hassasiyeti bulunanların patates tüketmemesi gerektiğini kaydetti.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Patates kızartması yemeyin
Yaptığı her açıklamayla gündem olan Prof.Dr Canan Karatay'dan bu sefer patates için uyarı geldi. Patatesin içerdiği yüksek yüksek nişasta yüzünden kızarınca trans yağlar meydana geldiğini söyleyen Karatay çocuk ya da büyük kimsenin patates kızartması yememesi gerektiğini söyledi.
Patates kızartması en sevilen yiyeceklerden. Ketçap, mayonez ve hardalla lezzeti daha da artıyor. Ancak Profesör Canan Karatay'dan bir uyarı var. Karatay'a göre çocuk ya da yetişkin, hiç kimse patates kızartması yememeli.
Star Haber'e konuşan İç hastalıkları Uzmanı Canan Karatay, anne babalara seslenip şu uyarıda bulundu:
"Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz."
Patatesi sağlıklı yemenin mümkün olduğunu anlatan Karatay, "Bizim patates salatımız vardır. Haşlanıp yapılabilir buğulama yapılabilir. Ama kızartıp üstüne de ketçap döküp yerseniz o tehlikeli" dedi.
Karatay, içindeki yüksek miktardaki guluten ve nişastaya dikkat çekerek, şeker hastaları ve guluten hassasiyeti bulunanların patates tüketmemesi gerektiğini kaydetti.
En Çok Okunan Haberler
Sel felaketinde can kaybı 75’e yükseldi
Sokak ortasında önce eski ortağını sonra kendini vurdu
Uğur Gökçe Avrupa Şampiyonu!
Efsane ekip, yıllar sonra bir araya geldi
Özkan İrman genç girişimcilere ilham vermeye devam ediyor
Bursa'da faciadan dönüldü!
Galatasaray rekor kırdı: 6-1
Sakaryaspor, Coşkun Demirbakan ile anlaştı
Sakaryaspor, Tuncay Şanlı ile yolları ayırdı