Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini artırıyor!
Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini artırıyor!
Yapılan bir araştırmada şekerli içecek tüketiminin erken ölüm riskini artırdığı saptandı. Uzmanlar, bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Haber Giriş Tarihi: 19.03.2019 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2019 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
ABD'de Harvard Üniversitesinin yürüttüğü araştırmada 80 binden fazla kadın ve 37 bin erkek katılımcının beslenme alışkanlıkları incelendi.
Araştırma sonucunda günde en az iki kez şekerli içecek tüketenlerin, içmeyenlere göre kalp damar hastalıkları nedeniyle erken ölüm riskinin yüzde 31 daha fazla olduğu belirtildi.
Ayda en fazla dört kez gazlı şekerli içecek tüketenlerin ise erken ölüm riskinin en az yüzde bir daha fazla olduğu ifade edildi.
Çalışma ekibinden Vasanti Malik, gazlı şekerli içecek tüketiminin azaltılması gerektiğine işaret ederek bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Araştırmanın sonuçları "Circulation" dergisinde yayımlandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Şekerli içecek tüketimi erken ölüm riskini artırıyor!
Yapılan bir araştırmada şekerli içecek tüketiminin erken ölüm riskini artırdığı saptandı. Uzmanlar, bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
ABD'de Harvard Üniversitesinin yürüttüğü araştırmada 80 binden fazla kadın ve 37 bin erkek katılımcının beslenme alışkanlıkları incelendi.
Araştırma sonucunda günde en az iki kez şekerli içecek tüketenlerin, içmeyenlere göre kalp damar hastalıkları nedeniyle erken ölüm riskinin yüzde 31 daha fazla olduğu belirtildi.
Ayda en fazla dört kez gazlı şekerli içecek tüketenlerin ise erken ölüm riskinin en az yüzde bir daha fazla olduğu ifade edildi.
Çalışma ekibinden Vasanti Malik, gazlı şekerli içecek tüketiminin azaltılması gerektiğine işaret ederek bu tip içecekler yerine daha fazla su tüketimine önem verilmesi gerektiğini kaydetti.
Araştırmanın sonuçları "Circulation" dergisinde yayımlandı.
En Çok Okunan Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Metal Sendikası’na taziye ziyareti
Turkcell’in Yeni Yönetim Kurulu belli oldu
Bayraktar TB3 SİHA yerli motor ile rekor irtifaya çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Öz’ü kabul etti
Fatih Erbakan'dan teşekkür ziyaretleri
İsrail, BM Genel Sekreteri Guterres’i “yalan haber” yaymakla suçladı
Kripto Launchpad Nedir - Neden Varlar?
TBMM Genel Kurulu’nda Maden Kanunu Değişikliği Teklifi kabul edildi
Başkan Bozbey, BURBAK sözünü tuttu