Hava Durumu

Saitabat Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor

Bursa'nın doğal güzelliklerinden biri olan Saitabat Şelalesi görenleri büyülüyor. Hafta sonunda bir değişiklik yapmak istiyorsanız mutlaka burayı görmenizi öneririz.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2017 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2017 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Saitabat Şelalesi ziyaretçilerini bekliyor

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçileri mest eden Bursa'daki Saitabat Şelalesi, Cumalıkızık Köyü'nden 3 kilometre uzaklıkta. Etrafında ağaçlar ve çimenler bulunan şelalenin gürül gürül sesi şehir yaşamından bir anlığına da olsa uzaklaştırıp stres atmanızı sağlıyor.

Şelalenin her iki yakasında kır lokantaları mevcut. Lezzetli balıkların yapıldığı restoranlarda bir mola verip doğanın içinde yemeğin tadını çıkarabilirsiniz.

Uludağ eteklerindeki bu mekan büyük bir bahçeyi andırıyor.

SAİTABAT ŞELALESİ'NE NASIL GİDİLİR?

Şelale Yıldırım ilçesi sınırları içerisindedir. Kendi aracınızla, Bursa şehir merkezinden Ankara istikametinde ilerlediğinizde yolun sağındaki Cumalıkızık tabelalarını takip ederseniz, yol ayrımından bir kaç kilometre sonra Cumalıkızık'a ulaşabilirsiniz.

Bursa' dan sola Ankara yönüne dönerken 9 km sonra Cumalıkızık, 12 km sonra Kestel'e girmeden Saitabat girişini takip ederek çimento fabrikasının arkasındaki yoldan hafif meyilli rampayı birkaç keyifli virajla çıkarak, önce Derekızık Köyü'nü geçerek şelale bölgesine ulaşabilirsiniz.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.