Hava Durumu

Seçimler erkene çekilebilir!

Geçtiğimiz Pazar gerçekleşen AK Parti Kongresi'nin ardından Türk siyasi hayatını yeni bir döneme girdi. Söz konusu değişimi çeşitli açılardan değerlendirmek gerektiğine vurgu yapan Cennet Cankılıç yazısında önemli tespitlerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 08:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Seçimler erkene çekilebilir!

Pazar günü itibariyle Türk siyasi hayatında ve demokratik yönetim sistemimizde yeni bir döneme girdik. AK Parti Olağan Kongresi'nde,'Yeni Türkiye' için yeni bir proje daha uygulamaya konularak cumhurbaşkanı aynı zamanda partinin genel başkanı seçildi.

Bugünkü yazısında değişimi iki açıdan değerlendirmek gerektiğine vurgu yapan Cankılıç, bunlardan birinin Türkiye'nin 'yeni atılımlarla' tanışması olduğunu belirterek "Erdoğan'ın verdiği yeni atılım mesajları çok önemli" ifadelerini kullandı.

Bir diğer değişimin de partinin MKYK listesinde gerçekleştiğini hatırlatan Cankılıç "Özellikle burada beklenti 50 kişilik listenin yüzde 50'ye yakınının değişmesi idi. Ancak sadece yüzde 30'luk değişim söz konusu oldu.Reis, Türkiye için geçiş süreci olarak tanımlanan bu dönemde dengeleri korumayı tercih etmiş. Bursa açısından listeye baktığımızda Efkan Ala yerini korurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu dışarıda kalan isimlerden oldu" yorumunda bulundu.

Peki bundan sonra değişim nasıl gelişecek?

Kabinede de olası bir revizyon var mı?

Erkene alınabilecek bir yerel seçim ihtimali görülüyor mu?

CENNET CANKILIÇ'IN YAZISINDA

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.