Hava Durumu

Sezer Sezgin: Kararı şehir verecek

EuroCup’ta finale kalarak Euroleague’in kapısına dayanan Frutti Extra Bursaspor’da başkan Sezer Sezgin, “Elbette futboldaki Şampiyonlar Ligi'nden sonra Avrupa'nın en büyük organizasyonunda yer almak isteriz ancak bu konudaki kararı biz değil, şehir verecek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2022 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2022 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sezer Sezgin: Kararı şehir verecek

Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin, Euroleague için davet almaları durumunda kararı Bursa kentinin vereceğini söyledi. EuroCup'ın en düşük bütçeli takımlardan biri olmalarına karşın çok büyük bir başarı elde ederek finale yükseldiklerini belirten Sezgin, "Aslında adım adım ilerlemeyi planlıyorduk ancak herkesin beklentilerini aşan takım şimdi Euroleague'nin kapısını çalıyor" dedi.

‘MALİYET VAR’

Başkan Sezgin ayrıca, “Şampiyon olmamız durumunda Euroleague'de oynama hakkımız kesinleşecek. Finali kaybetsek dahi, ki böyle bir şeyi artık aklımızdan geçirmiyoruz, yine Euroleague'ten davet alma olasılığımız büyük. Elbette futboldaki Şampiyonlar Ligi'nden sonra Avrupa'nın en büyük organizasyonunda yer almak isteriz ancak bu konudaki kararı biz değil, şehir verecek. Euroleague'de oynamanın, Real Madrid'i, Barcelona'yı getirmenin bir maliyeti var” diye konuştu.

‘KADRO GEREKLİ’

Bütçe vurgusu yapan Sezgin, “Biz yine Euroleague ölçülerine göre düşük bir bütçeyle iyi iş çıkarabiliriz ama belli kalitede bir kadro kurmamız şart. Bu amaçla kentteki yerel yöneticilerle, sanayi kuruluşları ile görüşerek maddi kaynaklar konusunda desteği bulmaya çalışacağız. Bursa büyük ve sporu çok seven bir kent. Eğer şehir istiyorsa ve tabii Euroleague'de oynama hakkını elde ettiğimizde, biz kollarımızı sıvamaya hazırız" ifadelerini kullandı.

‘KOÇ DOĞRU KARARDI’

Çok karakterli oyunculara, çok tutkulu ve bilgili bir koça, profesyonel bir yönetime sahip olduklarını belirten Sezgin, koç Dusan Alimpijevic konusunda verdileri kararın ne kadar doğru olduğunu herkesin kabul ettiğini söyledi, "Dusan Partizan maçında önce sürprizi olduğunu, Cedevita maçından sonra günün kolay geçmeyeceğini söylemişti. Andorra maçı öncesinde ise bizlere 'Arkanıza dayanıp rahat rahat maçı seyredin' demişti. Nitekim söyledikleri çıktı" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.