Hava Durumu

Sıcaklar kalp sağlığını tehdit ediyor

Kavurucu sıcaklar yolda...Aşırı sıcaktan kaynaklı sıvı kaybının kan basıncında düşmeye ve kalbin daha hızlı atmasına neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Taner Yavuz, koroner hastalarda göğüs ağrısının tetiklenebildiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2017 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 16:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sıcaklar kalp sağlığını tehdit ediyor

Yaz aylarında kalbe dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunan çocuk kardiyolojisi uzmanı Prof. Dr. Taner Yavuz, ''sıcak havada kalbin iş yükü arttığı için koroner hastalarında göğüs ağrısı tetiklenebilir. Kalp yetersizliği olan hastalarda kalbin istenen düzeyde kasılması, pompa görevini yapamaması nedeniyle vücudun serin yerde tutulması çok önemlidir'' dedi.

ÇOCUKLARI SICAK HAVADAN KORUMANIN YOLLARI

Bebekler ve küçük çocuklarda ter bezleri erişkinlerden sayıca daha az olduğundan sıcaktan kolay etkilenirler. Düzenli su içirilmeli, ince giydirilmeli ve serin tutulmalıdır.

BUNLARA DİKKAT!

• 6 aydan küçük bebekler direkt güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Bebeklerin derilerinde güneşten koruyucu melanin pigmenti çok azdır.

• Daha büyük bebekler de özellikle güneş ışığının çok etkili olduğu aylarda direk güneş ışığından korunmalıdır. Sıcak havada dışarı çıkıldığında bebek arabasına güneşlik takılmalıdır.

• Güneş koruyucu faktörü en az +30 faktör güneş kremleri birçok firma tarafından üretilmektedir. Çocuklar için olanları tercih ediniz, bu kremler cildi daha az tahriş eder.

• Güneşin direkt ışığından saat 11-14 arası uzak tutunuz. 30-50 faktör kullanınız. Yara olan bölgelere en az 50 faktör güneş kremi kullanınız.

• Bebeğinizin kıyafetleri, vücut ve ayaklarını; güneş şapkası ise, başını ve ensesini örtecek özelliklerde olmalıdır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.