Hava Durumu

Antalya'da sel sonrası yaralar sarılıyor

Antalya'da yaşanan sel felaketinin ardından yaraları sarılmaya başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, 1450 personel, 290 araç ve iş makinesiyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Gece boyunca trafiğe kapanan alt geçitleri ulaşıma açılırken itfaiye ekipleri 1678 vakaya müdahale etti, 636 vatandaşı mahsur kaldığı evlerinden tahliye etti. Selin vurduğu mahallelerde temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Afetten etkilenen vatandaşlara çorba ve sıcak yemek ikramı devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 13:36
Kaynak: İHA
Antalya'da sel sonrası yaralar sarılıyor

12 saatte metrekareye 330 kilogram yağışın düştüğü bölgede Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek koordinasyonundaki Büyükşehir Afet Koordinasyon Merkezi, 1450 personel, 290 araç ve iş makinesiyle selin etkili olduğu Kepez, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı’nda olumsuzluklara müdahale ederken, vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor. Büyükşehir ekipleri, gece boyunca sel sonrasında araç trafiğine kapanan altgeçitleri açmak için yoğun bir çaba sarf etti. Diğer kurumlarla koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalarda motopomplarla altgeçitlerdeki su tahliyesi gerçekleştirildi. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çalışmalar sonrası Gıyasettin Keyhüsrev, Tonguç, Otogar ve Falez altgeçitleri trafiğe açıldı.


ASAT Genel Müdürlüğü ekipleri, suyla dolan Çallı ve TEDAŞ altgeçitlerindeki suyun tahliyesine devam ediyor. Temizlik çalışmalarının ardından alt geçitler gün içinde trafiğe açılacak. Antalya Büyükşehir Belediye İtfaiyesi, 1678 vakaya müdahale ederken, 636 vatandaşı mahsur kaldığı evlerinden tahliye etti. İtfaiye ekiplerinin, su basan ev, okul, kamu kurumu ve işyerlerinde su tahliye işlemleri devam ediyor. Fen İşleri ekipleri de bozulan yollarda ve kaldırımlarda onarım yapıyor.


Temizlik ve ilaçlama çalışması
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekipleri, sokak sokak temizlik yaparak ve selin biriktirdiği atıkları kaldırarak, selin izlerini silmeye çalışıyor. Çevre Sağlığı ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de sel bölgesinde hastalıklara neden olabilecek, sinek, haşere ve kemirgen üremesine karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Temizlik ekipleri ayrıca su basan evlerin temizliğine de vatandaşlara yardımcı oluyor.


Gıda ve kıyafet desteği
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, selin en çok vurduğu mahallelerden Yeşildere’de vatandaşlara sabah çorba, öğle ve akşam 3 çeşit sıcak yemek ikramı gerçekleştiriyor. Afetzedelere su ve ekmek yardımı da yapılıyor. Suyun çekilmesinin ardandan sosyal hizmet uzmanları evlerde hasar tespiti yaparak, eşya, kıyafet, gıda desteğinde bulunacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri de Aksu Yurtpınar ve Kepez Altınova ve Gaziler mahallelerinde hasar gören seralarda hasar tespiti yapacak.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.