Hava Durumu

Erdoğan'a 'İsrail' protestosunda 9 kişiye tutuklama kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İsrail ile ticaret nedeniyle protesto eden 9 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2024 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2024 17:40
Kaynak: Cumhuriyet
Erdoğan'a 'İsrail' protestosunda 9 kişiye tutuklama kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Kasım'da TRT World Forum’daki konuşma yaptığı sırada bir grup, Türkiye'nin İsrail’le ticarete devam ettiğini iddia ederek protesto düzenlemişti.

29 Kasım'da gözaltına alınan 9 kişi hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla işlem yapılmış ve gözaltı süreleri de de bir gün uzatılmıştı.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne getirilen 9 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme 9 kişi hakkında tutuklama kararı verdi. 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma günü TRT World Forum'da konuştuğu sırada bir protestocu İsrail ile ticaretin kesilmediğini belirterek Erdoğan'ı protesto etmiş, Erdoğan'ın "Yavrum, siyonistlerin buradan ağzı olma" diye yanıt verdiği kişi korumalar tarafından yaka paça dışarı atılmıştı.

Erdoğan sözünü kesmeden önce "Siyonistler faaliyetlerini denizlerimizde sürdürüyor" diyen kişi dahil toplam dokuz kişi hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Kaynak: Cumhuriyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.