Hava Durumu

Erdoğan Diyarbakır anneleri ile buluştu! 'Bunların evlat diye bir derdi yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Erdoğan, "Bu PKK'nın, bu HDP'nin tüm bunların evlat diye bir derdi yok. Kandil'de taciz bunlar için bir sorun değil. Oradaki 13-14-15 yaşındaki kızın taciz edilmesi bunlar için, daha ileri gidiyorum, oranın yönetici konumundaki kişilerin evlat diye bir sorunu yok. Taciz diye bir dertleri yok. Diyarbakır annelerinin bedduası bunları vuracaktır." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2021 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2021 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan Diyarbakır anneleri ile buluştu! 'Bunların evlat diye bir derdi yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları bu programın ardından evlat nöbetinde bulunan Diyarbakır annelerini ziyaret etti.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Bu kardeşlerim Ramazan-ı Şerif'te bizim iftarımıza teşrif ettiler.

Bir baba olarak, yanımızda kadın kollarımızın temsilcileri, vekillerimiz birlikteyiz.

Malum 25 kadar evladımız anne babalarıyla buluştu. İstiyoruz ki diğerleri de anneleriyle, babalarıyla buluşsun. Daha da bunun artacağına inanıyorum. Diyarbakır anneleri ile Şırnak anneleri, Van anneleri bütünleşti. Tüm bunlar sürekli olarak artarak devam ediyor.

Bu PKK'nın, bu HDP'nin tüm bunların evlat diye bir derdi yok. Kandil'de taciz bunlar için bir sorun değil. Oradaki 13-14-15 yaşındaki kızın taciz edilmesi bunlar için, daha ileri gidiyorum, oranın yönetici konumundaki kişilerin evlat diye bir sorunu yok. Taciz diye bir dertleri yok. Diyarbakır annelerinin bedduası bunları vuracaktır.

Biz bu işi asla bırakmadık, bırakmayacağız. Bizim de evlatlarımız var torunlarımız var. Bu acı neyse aynı şekilde sizlerin acısı da bizim acımızdır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ailelerin  umudunu artırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, HDP İl  Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerine ziyareti, ailelerin  umudunu artırdı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 3 Eylül 2019'dan bu yana HDP Diyarbakır İl  Başkanlığı binası önünde dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan  ailelerle görüşmesi anne ve babaları sevindirdi.

Kandırılarak dağa götürülen oğlu Mustafa için oturma eyleminde yer  alan anne Ayşegül Biçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk günden bu yana  mücadelelerine destek verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün de kendilerini ziyaret ettiğini dile  getiren Biçer, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın ziyaretine çok sevindik. Biz güçlüydük, onlarla  beraber daha da güçlendik. Birlik ve beraberlik çağrısı yaptık. Cumhurbaşkanımız,  annelerinin mücadelesinin haklı olduğunu söyledi. Beraber PKK'yı yeneceğimize, o  evlatları dağları yıkıp indireceğimize inanıyoruz."

Baba Ömer Tokay da oğlu Mehmet için yaklaşık iki yıldır oturma  eyleminde bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını anlatan  Tokay, "Allah hepsinden razı olsun. Bize 'oyuna gelmeyin sizi yıldırmak  istiyorlar, çocuklarınızı sağ salim size vereceğim' dedi." ifadelerini kullandı.

Oğlu Özkan için evlat nöbeti tutan baba Süleyman Aydın ise  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anne ve babaların feryadını duyarak kendilerini ziyarete  geldiğini dile getirdi.

Aydın, "Allah kendisinden razı olsun. Biz burada eylemimizi  kararlılıkla devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanımızın ziyareti anne ve babalar  olarak hepimize büyük moral oldu. Biz de kararlılıkla eylemimizi sonuna kadar  sürdüreceğiz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.