Hava Durumu

Erdoğan: Hakkımızı söke söke almaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ikinci yılında önemli değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, ''Kimsenin hakkına göz dikmeyen ama kendi hakkını da söke söke alan bir ülke olarak hareket etmeye devam edeceğiz'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2020 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2020 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Erdoğan: Hakkımızı söke söke almaya devam edeceğiz

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Cumhur ittifakı bu sürecin hızlanmasına büyük katkı sağlamıştır.  15 Temmuz gecesi milletimiz dünya demokrasi tarihine geçmiştir.  Yılbaşından bu yana koronavirüs belasıyla salgın olarak tahribatına karşı dünyanın yalpaladığı bir dönemde Türkiye dimdik ayakta durarak farkını ortaya koymuştur.  Koronavirüs sürecinde Türkiye'yi dünyada örnek gösterilen ülke haline getirdik. Hedeflerimize doğru kararlılıkla yürüyoruz.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 200 yılı bulan demokrasi arayışımızda doğrudan milletimizin kararıyla hayata geçirilen ilk yönetim reformudur. Bu reformun sahibi milletimizin kendisidir.

"EKSİKLİKLERİMİZ TABİİ Kİ VAR"

Yeni sistemde demokrasinin sac ayağı olan yürütme, yasama, yargı organları arasındaki ilişkiyi çok daha netleştirdik. Türkiye yeni sistemle birlikte krizlere karşı daha kapsamlı refleksler verdi.Eksiklerimiz yok mu? Tabi ki var... Her değişim gibi bunun da oturması vakit alacaktır. Adım adım hedeflerimize doğru ilerlerken bunların da üstesinden geliyoruz. Ülkeyi imar ederek milletin kalbini kazanmak olduğunu hiç aklımızdan çıkarmadık. Ayasofya'yı yeniden Fatih'in vakfiyesine uygun olarak müzeden camiye dönüştürme kararımız da bu anlayışın ürünüdür. İster ülkemizin içinde ister dışında, ister İdlib'de, ister Libya'da saldırılarda hiçbir zaman mazlumları yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Etki alanımızdaki her yerde adaleti, hakkı, hukuku hayata geçirerek farkımızı ortaya koyacağız. Kimsenin toprağında, doğal kaynaklarında gözümüz olmadığını bugüne kadar yaptıklarımızla ispatladık.

Karşımızdakiler hangi ahlaksızlığı yaparsa yapsın, biz, inancımızın ve tarihimizin bize gösterdiği istikametten şaşmayacağız.

"KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLERE GİTTİK"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte yönetim yapımızda köklü değişikliklere gittik. Tabii bu yönetim sistemi, gerek ve ihtiyaç duyulduğunda her türlü değişikliğin süratle yapılabilmesine imkân sağlayan dinamik bir sistemdir.Hayatımızın hiçbir döneminde olmadığı gibi şimdi de, "Biz yaptık öyleyse en doğrusu budur" gibi bir inatlaşmaya girmiyoruz. Daha iyisini, daha efdalini, daha güzelini bulduğumuzda her türlü değişime gönlümüz de, siyasetimiz de açıktır.

"YENİ İSİMLERE GÖREV VERMEKTEN ÇEKİNMEDİK"

İhtiyaç hasıl olduğunda yeni isimlere görev vermekten asla çekinmedik. Bundan sonra da reform icraat ve değişim temelli bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Yeni sistemde bakanlık sayısını 16'ya indirdik. Bazı bakanlıklarımızı muhafaza edip bazılarını birleştirdik. Kabinemizi kurduktan sonra ilk ve ikinci 100 günlük eylem planlarımızı paylaştık. Bu görevimizde 2. yılımızı tamamladık. En ufak bir aksama şu ana kadar yaşanmamıştır. Yeni yönetim mimarimizin tepesinde cumhurbaşkanı, bakanlıklar, başkanlıklar, kurumlar, ofisler bulunuyor.  Cumhurbaşkanı olarak milletin doğrudan yetki verdiği yürütmenin sorumlusuyuz.  Son iki yılda Cumhurbaşkanı olarak kendi imzamızla çıkardığımız 64 kararname ve 2 bin 755 karar ile milletimize kesintisiz hizmet sunduk

COVİD 19 SALGINI

Kovid-19 salgını sürecinde dijitalleşmenin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Vatandaştan talep edilen belge sayını yüzde 95 azalttık. Dijital Türkiye'deki kurum sayısını 664'e ulaştırdık. 

Salgın dönemi dahil 180 günlük icraat programlarında planladığımız 2 bin 384 ana eylemin yüzde 93'ünü tamamladık. 

Son iki yılda ilk ve ortaöğretimde 2 bin 805 yeni okul, 15 bin yeni derslik inşa ettik, 87 bin 681 öğretmen ataması yaptık. 2018 yılında ek ders ücreti ile birlikte bir öğretmenin eline aylık 4 bin 153 lira geçerken, bu rakam yüzde 25'lik artışla 5 bin 177 liraya ulaştı. 

Uzaktan eğitimde aktif kullanılan EBA sistemi 3,1 milyar tıklanma sayısıyla Türkiye'de en çok ziyaret edilen 10'uncu internet sitesi, dünyada ise 3'üncü eğitim sitesi oldu. TRT EBA'da yapılan 2 bin 516 saat yayın üzerinden de 7,4 milyon öğrenci ve 1 milyondan fazla öğretmen sistemi aktif olarak kullandı.

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağının artırılması amacıyla 2018-2020 yılları arasında 1.746 öğrenci devlet bursu ile lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına gönderilmeye hak kazandı. Özellikle stratejik alanlarda öğrenim gören devlet burslusu öğrenci oranı yüzde 25'lerden yüzde 40'lara ulaştı.

Yükseköğrenim harçlarını kaldırırken, 18 yıl önce sadece 45 lira olan aylık burs-kredi miktarını 2018 yılında 470 liraya, 2019 yılında 500 liraya, bu yıl ise 550 liraya yükselttik.

Bugüne kadar 136 ülke ve 4 uluslararası kuruluşun sağlık malzemesi desteği talebini karşıladık.

ÇOKLU BARO DÜZENLEMESİ

Çoklu baro düzenlemesini de geçtiğimiz hafta hayata geçirdik.

Ülkemizi her türlü tehdide karşı korumak devlet olmamızın en başta gelen şartıdır.  Son iki yılda terör örgütü PKK'ya yönelik 224 bini kırsalda, 10 binden fazlası şehirlerde 234 binin üzerinde operasyon gerçekleştirdik. Terör operasyonlarında toplam 2 bin 354 teröristi etkisiz hale getirdik, böylece yurt içi terörist mevcudu 400'lü rakamlara geriledi. İkna çalışmalarıyla 530 teröristi örgütün pençesinden kurtardık. Son 1.5 yılda PKK'nın 400'e yakın eylemini engelledik.

Ülkemize ve milletimize yönelik en büyük ihanetlerden birinin faili FETÖ'yle mücadele amacıyla 17 bin operasyon gerçekleştirdik. FETÖ'nün bürokrasiden iş dünyasına kadar tüm yapılanmalarını önemli ölçüde yıktık, kalanları da tespit ettikçe temizlemeye devam ediyoruz

DEAŞ ve El Kaide'ye yurt içinde 635 teröristi etkisiz hale getirdik, 5 eylemi engelledik. 

LİBYA'DAKİ SON GELİŞMELER

Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Son zamanlardaki bazı gelişmeleri izliyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz.

İNŞALLAH BİZİM DE UÇAK GEMİMİZ OLACAK

Şu anda tam değil ama yarı da olsa artık bizim de bir uçak gemimiz hamdolsun var. Ama şimdi bunun tamamını yapacağız. Onun da görüşmelerini yapıyoruz. İnşallah bizim de uçak gemimiz olacak. Görüşmelerini yapıyoruz.

KANAL İSTANBUL 

Kanal İstanbul'un etüt proje çalışmalarını bitirdik. Bu kanalın inşası için ihtiyaç duyulan mevzuat çalışması sürdürülüyor. Talipler artmaya başladı.
İnşallah Kanal İstanbul projemiz de tüm dünyaya örnek olacak. Her yönüyle Kanal İstanbul Karadeniz'i Marmara'ya bağlayan bir cazibe merkezi olarak dünyanın gündeminde yerini alacak.

Yolculuk süresini 2 saate düşürecek Ankara-Sivas hattının test sürüşleri devam ediyor. İlk kesimini yıl sonunda hizmete sunmayı planlıyoruz.

Türksat 5A uydusu, bu yılın üçüncü çeyreğinde yerde teslim alınacak ve dördüncü çeyrekte uzaya fırlatılacak.

Yerli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı 2022 yılında uzaya fırlatmayı planlıyoruz.

Haberleşme ve servis modülü entegrasyon faaliyetleri tamamlanan Türksat 5B uydusu 2021 yılının ikinci çeyreğinde uzaya gönderilecek.

Reel asgari ücreti yüzde 134 artırdık. Emeklilerimiz son iki yılda da en çok desteklediğimiz kesimlerin başında geliyor. Son 2 yılda geri ödeme kapsamına alınan ilaç sayısı 1015'tir.

Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle çalışıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında son 2 yılda 1 milyonun üzerine kişiye eğitim ve seminerlere verilmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.