Hava Durumu

Özel'den ara zam çağrısı: Sefalet ücretiyle yaşamak mümkün değil

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, asgari ücrette ara zam için haziran ayı boyunca sürdürülecek mücadeleye ilk adımını Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu ziyaret ederek başladığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2025 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2025 11:49
Kaynak: (HABER MERKEZİ)
Özel'den ara zam çağrısı: Sefalet ücretiyle yaşamak mümkün değil

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun ziyareti ardından açıklamalarda bulunan Özel, “ Temel talebimiz şudur: Türkiye de asgari ücret geçen sene 17 bin 2 liralık asgari ücret açlık sınırının altındaki asgari ücret geçinmenin mümkün olmadığı bir sefalet ücreti noktasındaki asgari ücret bir yıl boyunca bir kuruş zam görmedi” ifadelerini kullandı.

"Geçen seneden de berbat günler başlayacak"

Özel, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu ülkeyi yöneten iktidar, emekçilerden oy isterken 2023 yılı seçimlerinde hem 14 Mayıs’ta hem de 28 Mayıs’ta şunu söylüyordu: ‘Enflasyonist ortamda asgari ücrete yılda dört güncelleme düşünülebilir, düşünülmelidir, yapılabilir’ ve o sene 2021 ve 2022 yıllarında temmuz zammı yapıldı. Ama 2023 yılında dört kez zam yapmayı taahhüt eden ve bunu söyleyerek, oy isteyen bir iktidar yönetiyor bunu ama oyu aldıktan sonra sırtını döndü emekçilere ve 2024 yılında bir kez verdiği o da TÜİK’in yalandan kendince ilan ettiği rakamların ne olduğunu kimseye izah etmediği enflasyon oranına göre zam aldı emekliler, emekçiler ve bu hale gelindi.” Bugün gelinen noktada temmuz ayında asgari ücret 22 bin lira olarak verildiğini söyleyen Özel, “O gün TÜİK’in rakamlarına göre ilk dört ayda yüzde 14‘lük asgari ücretle TÜİK’in dediği yani Tayyip Bey’i üzmeyen istatistik grubunun dediği doğru bile olsa 3 bin lira eridi bile. İki ayda böyle geçecek bu erime TÜİK’e bile 4 bin 500 lirayı geçecek yani asgari ücret aldığı zammı enflasyon canavarı altı ayda yemiş olacak, öbür altı aydan da geçen seneden de berbat günler başlayacak” diye konuştu.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.