Hava Durumu

Yıldırım ve Bahçeli, YSK'ya Erdoğan için ortak başvuru yaptı: 'Söz de karar da milletin'

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP lideri Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan için YSK'ya başvuru yaptı. "Tarihi bir gün yaşıyoruz" diyen Yıldırım, Muharrem İnce'nin adaylığı ilgili de açıklamalarda bulundu.   

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2018 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2018 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım ve Bahçeli, YSK'ya Erdoğan için ortak başvuru yaptı: 'Söz de karar da milletin'

Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 24 Haziran'da yapılacak seçimde cumhurbaşkanı adaylığı için başvuruda bulunmak üzere Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) gitti. YSK'ye önce MHP Genel Başkanı Bahçeli, ardından da Başbakan Yıldırım geldi. Yıldırım ve Bahçeli'yi, YSK'ye gelişlerinde, Seçim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Murat Özeren, Özel Kalem Müdürü Halit Filiz, AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, MHP'nin YSK temsilcisi Türker Ercan kapıda, YSK Başkanı Sadi Güven de bina içinde karşıladı. Başvurunun ardından açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Bahçeli ile başvuru yaptık. Tarihi bir gün yaşıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden aday göstermek üzere grup kararı aldık. Benzer fikirleri olan partilerin beraber hareket etmesine imkan sağlıyor yeni sistem. Bu ittifakın gerisinde Yenikapı Ruhu vardır. Biz, birbirine kaybettirmenin değil, topyekün Türkiye'nin kazanmasını esas alıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın ortak adayı. Yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

'MUHARREM İNCE' SORUSUNA YANIT

Muharrem İnce'nin adaylığına ilişkin soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Hayırlı uğurlu olsun. Tabii ki adaylar olacak. Bütün adaylar kendi hedeflerini anlatacaklar. Ülke için millet için en doğru kararı verecektir. 24 Haziran'da söz de karar da milletin olacaktır." dedi.

İTTİFAK PROTOKOLÜNÜN DETAYLARI BELLİ OLDU

İttifak protokolü, 2 sayfadan oluşuyor. Metinde 'Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır' ifadeleri yer alıyor. Yerli ve milli vurgusunun yapılacağı protokolde, 2023 vurgusu ve 15 Temmuz sonrası yaşananlar da başlık olarak bulunacak. Cumhur İttifakı'na neden gerek duyulduğu ve bundan sonra yapılacaklar da protokolde yer alan diğer başlıklar olacak.

Cumhur İttifakı'nın protokol metninde, "Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'dır" ifadesi yer aldı. Protokolde yerli ve milli vurgusu yapıldı. 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekildi. Metinde 2023 vurgusu yapıldı.

AK Parti listelerinden seçime giren BBP ittifakta yer almasa da BBP ile ilgili bir cümle Cumhur İttifakı'nın protokolünde yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.