Hava Durumu

Yolsuzluk ve terör soruşturması: Ekrem İmamoğlu ifade vermeye başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk ve terör suçlamasıyla gözaltına alındığı operasyonda gözaltı sayısı 90’a yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2025 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2025 15:07
Kaynak: (HABER MERKEZİ)
Yolsuzluk ve terör soruşturması: Ekrem İmamoğlu ifade vermeye başladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı soruşturma sürüyor.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 90 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların ifade işlemleri bugün başlamıştı.

Bu kapsamda son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da ifade vermeye başladı.

İmamoğlu iki farklı dosya ile suçlanıyor.

Dosya kapsamında, terör örgütü PKK ile ortak hareket etme, PKK üyelerini işe yerleştirme, yolsuzluk ve rüşvet suçlamaları yöneltiliyor.

İBB soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildi 

GÖZALTI SAYISI 90'A YÜKSELDİ

Operasyon kapsamında, İBB Meclisi İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanı Ertan Yıldız da gözaltına alındı.

Yıldız'ın da gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 90'a yükseldi.

DÜN AKŞAM SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

İBB Başkan Danışmanı ve İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ile Ali Nuhoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nin yakınında bulunan İstanbul Tıp Fakültesi ek binasında sağlık kontrolünden geçirildi.

İki soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ekrem İmamoğlu'nun da aynı yerde sağlık kontrolünün yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.