Hava Durumu

Siz hala Trilye'yi görmediniz mi?

Bursa'da hafta sonu kaçamağı yapmak denizle, doğayla, tabiatla iç içe olmak isteyenler için en güzel adreslerden biri Trilye...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Siz hala Trilye'yi görmediniz mi?

-Serap Öztürk-

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı olan ve ilçenin batısında 11 kilometre uzaklıkta olan Trilye'ye Mudanya merkezden kalkan minibüslerle gidebiliyorsunuz. Yaklaşık 20 dakikalık yolculuk boyunca harika bir manzara adeta bir tablo gibi akıp gidiyor gözünüzün önünden.

Trilye meydanda indiğinizde sahil aşağı tarafta kalıyor. Yine meydana gelmeden az geride kalan merdivenlerden yürüyerek de sahile inebiliyorsunuz.

Dar sokaklar, tarihi küçük şirin evler... Uzun bir yolculuğa çıkarıyor sizi... Tabiatın ve denizin esintisi yüzünüze çarpıp geçerken siz şehrin gürültüsünden, betonarme görüntülerden uzaklaşmanın tadını çıkarıyorsunuz.

Meydanda bir çınar ağacı ve cami karşılıyor sizi. Oradan aşağı yürüdüğünüzde yol boyunca zeytin, zeytinyağı,  sabunlar, hediyelik eşyalar ya da yöresel yiyecekler satan dükkânları görüyorsunuz. Renk renk boyanmış, ya penceresinde ya da balkonunda mutlaka çiçeklerle bezenmiş evler ve cafeler, bu yörenin insanlarının ne kadar yaşam dolu ve yaşadıkları yerin kıymetini bilen insanlar olduğunu anlıyorsunuz.

Sahile indiğinizde ise sağ tarafta iskele ve kıyı boyunca balık restoranları mevcut... Şirin kediler oranın bekçisi olmuş; tabi kendilerine ikram edilen balıklarla oldukça iyi beslenmiş görünüyorlar.

Hafta sonu,  çocuklarıyla birlikte uçurtma uçuran aileler ise ayrı bir renk katıyor beldeye. Gökyüzünün derin maviliğine doğru yükselmeye çalışan uçurtmalar çocukluğumuza doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

Sahilin sonunda yukarı çıkan merdivenleri takip ettiğinizde ÇamlıKahve'ye çıkıyorsunuz. Ve deniz çarşaf gibi ayağınız altında... İster kahvaltı yapın, ister çay kahve ya da yanında bir tatlı...

Oradan çıkıp az ileriyle gittiğinizde ise yüksek bir alan ve muhteşem bir manzara. Bursa'da güneşin batışını izleyebileceğiniz daha harika bir mekân var mıdır bilemiyorum.

Gitmediyseniz artık bir an önce gidin derim...

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.