Hava Durumu

Skandal... Kilolarca at eti ele geçirildi!

İzmir Bornova'da, iki minibüs içinde 3 ton 660 kilo çürümeye yüz tutmuş at eti ele geçirildi. Yaşlı-hasta atları Aydın'da kesip İzmir'e getirdiği ve kasaplara satmaya çalıştığı öne sürülen 3 kişiye 4 bin 32'şer TL ceza kesildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2022 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2022 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Skandal... Kilolarca at eti ele geçirildi!

İzmir'in Bornova ilçesinde 3 ton 660 kilo çürümüş at eti ele geçirildi.

Alınan bir istihbaratı değerlendiren Bornova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çamdibi'nde kıyafetlerindeki kurumuş kan izinden şüphelenilen F.S., M.S., A.Ö.'yü durdurdu. Şüphelilerin kullandığı iki kamyonetin kasasında yapılan aramada çürümeye yüz tutmuş etler ele geçirildi. Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, etlerin yaşlı-hasta atlara ait olduğu, Aydın'da kesilip İzmir'e getirildiği belirlendi.

3 ŞÜPHELİYE 4 BİN 32'ŞER LİRA PARA CEZASI

İki kamyonetteki, parçalanmış ve poşetlere konulmuş toplam 3 bin 600 ton at etine el konulurken, gözaltına alınan 3 şüpheliye 4 bin 32'şer TL para cezası kesildi.

 

Kaçak ve gayri-sıhhi koşullarda kesim yaptığı belirlenen kişilere, halk sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle açılan soruşturma sürerken; çürümüş at etleri, zabıta ekipleri tarafından toprağa gömülerek imha edildi. Ancak, İzmir'in en büyük ilçelerinden, üniversite öğrencilerinin de yoğun olarak yaşadığı Bornova'daki bu manzara akıllarda soru işareti bıraktı. Benzer şekilde piyasaya at eti sürülüp sürülmediğine ilişkin araştırmanın sürdüğü bildirildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.