Hava Durumu

Soğan kabuğundaki şifa!

Hemen her yemekte kullanılan soğanın kabuklarının da kendisi kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2017 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2017 10:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Soğan kabuğundaki şifa!

Soğan kabuğunun içerdiği antioksidan, soğanın kendisinden daha fazladır. Bu da bağırsaklardaki toksinleri atmasına yardımcı olur. Üstelik vücudun pH değerini dengeler ve kanser riskini azaltır. Bunun yanı sıra içerdiği güçlü kuersetin sayesinde yüksek tansiyonu düşürmek için de mükemmel bir çözümdür.

SOĞAN KABUKLARINI NASIL KULLANABİLİRSİNİZ?

Bir soğanın kabuklarını soyun ve cam bir kavanoza yerleştirin. Üzerine kaynamış su ekleyin ve 10 - 15 dakika demlenmesini bekleyin. Soğan kabuklarını süzün ve ılık olarak tüketin.

*Günde 1 bardak içmeniz öneriliyor.

Soğan kabuğunun faydaları:

Doğal bir antibiyotiktir

İdrar söktürücüdür.

Bağışıklık sistemi güçlendirir.

Kan dolaşımını hızlandırır.

Yaraların ve yanıkların çabuk iyileşmesini sağlar.

Kolesterolü düşürür.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.