Hava Durumu

Soma şehitleri kazanın 3. yılında anılıyor

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te maden ocağında yaşanan faciada 301 işçi hayatını kaybetmişti. İşçiler, ölümlerinin 3. yılında dualarla anılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2017 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2017 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Soma şehitleri kazanın 3. yılında anılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen şehitlik, sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Şehit yakınları ve vatandaşlar, mezarlıkta kendileri için oluşturulan özel oturma bölgelerinde dualar ediyor, sevdiklerini anıyor.

Madencilerin çocukları, eşleri, anne, baba ve kardeşleri, mezar başında gözyaşı döküp, dualar okuduktan sonra sevdikleri için hayırda bulunuyor.

Şehitlerin küçük çocukları da 3. yılını dolduran acının büyüklüğünü anlayamadan mezarlıkta dolaşıyor.

Öte yandan Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de şehitlikteki madenci anıtına çelenkler bırakıyor. Kızılay'ın Soma temsilciliği gönüllüleri de ziyaretçileri yönlendirme konusunda yardımcı oluyor.

2 OĞLUNU FACİADA KAYBETTİ

Madende yaşamını yitiren Ali (24) ve Yılmaz Çifitçi (28) kardeşlerin annesi Cemile Çifitçi de oğullarının mezarı başında kendisini kimsenin anlayamayacağını, çok yalnız kaldığını ifade etti.

Ancak "2 oğlunu aynı anda kaybeden annelerin" duygularını anlayabileceğini belirten Cemile Çifitçi, acısının bir gün bile dinmediğini, hiç de dinmeyeceğini dile getirdi.

BİR AVUÇ KÖMÜR İÇİN BİR ÖMÜR

Oğulları şehit olduktan sonra dünyaya gelen torunlarına da istediği gibi kucaklayamadığını anlatan Çiftçi, kilometrelerce uzaktan şehitliği ziyarete gelenlere de müteşekkir olduğunu söyledi.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının 3. yılında "bir avuç kömür için bir ömür veren" 301 şehit camilerde okunacak dualarla, mevlit ve hatimlerle anılacak.

Soma'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciası olarak kayıtlara geçen olayın 3. yılında şehitleri anmak için Manisa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Soma Kaymakamlığı ve ilçe belediyesince programlar düzenleniyor.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SOMA MESAJI

Kılıçdaroğlu, Soma'da 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği kazanın üçüncü yılı dolayısıyla Twitter hesabından bir mesaj paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Tarihimizin en büyük iş cinayeti Soma faciasında adaletin yerini bulması, vicdanların biraz olsun rahatlaması için davanın takipçisiyiz." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.