Hava Durumu

Sözcü Gazetesi'ne gözaltı şoku

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 isim hakkında FETÖ adına suç işlemek suçlamasıyla operasyon başlatıldığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine adreslerde gözaltı ve arama işlemi yapıldığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2017 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sözcü Gazetesi'ne gözaltı şoku

Sabah'ın duyurduğu habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi. 4 isme 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlaması yöneltildi.

ÖRGÜT ADINA SUÇ İŞLEME SUÇU

AA savcılığın soruşturmayı, "FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan" suçlarından başlattığını duyurdu. Savcılığın talebi üzerine nöbetçi sulh ceza hâkimliğince arama ve el koyma kararı alındı. 4 kişinin ikametlerinde arama yaptı. Mediha Olgun'un gözaltına alındığı, Burak Akbay'ın yurtdışında bildirildi. Polislerin  Akbay'ın evinde yaptığı aramada bir tablet bilgisayara el konduğu belirtiliyor.

Gazetenin avukatlarının yaptığı açıklamada ise kendilerine iletilen bir gözaltı kararı olmadığını belirtildi. Gazete binasında arama olmadığı ifade edildi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.