Hava Durumu

Avrupa'da rakipler belli oldu! TOFAŞ'ın dişine göre...

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde normal sezon kura çekimi yapılırken TOFAŞ F Grubu'nda Fransa'dan Starsbourg, Belçika'dan Filou Oostande ve ön elemeden gelecek 3. takımla eşleşti.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Avrupa'da rakipler belli oldu! TOFAŞ'ın dişine göre...

Bu sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek 5 Türk takımının yer alacağı gruplar dün İsviçre'de çekilen kura ile belli oldu. 4'ü ön elemeden gelmek üzere toplamda 32 ekibin yarışacağı organizasyonda Bursa ekibi TOFAŞ'ın yanı sıra Galatasaray, Dürüşşafaka, Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka yer alacak. Organizasyonda 2021-2022 sezonunda eleme turu maçları 13 Eylül'de, normal sezon ise 4 Ekim'de başlayacak.

EŞLEŞMELER TAMAM

Bu sezon 2. kez ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden TOFAŞ kura çekimine 3. torbadan katılırken F Grubu'nda Fransa'dan Starsbourg, Belçika'dan Filou Oostande ve ön elemeden gelecek 3. takımla eşleşti. Diğer eşleşmeler işe şu şekilde;

YENİ FORMAT

Yenilenen formatı ile oynanacak organizasyonda grup aşaması her biri 4 takımdan oluşacak şekilde 8 gruba ayrılacak. Dörderli 8 gruba dağıtılacak kulüplerden normal sezonu ilk sırada bitirenler, son 16 turuna yükselecek. Gruplarda 2 ve 3'üncü sırayı alan takımlar ise play-in elemesi oynayacak. Eşleşmelerde 2 galibiyete ulaşan 8 ekip, son 16'ya kalacak. Dörderli 4 grupta oynanacak son 16 turunu ilk 2 sırada tamamlayan takımlar ise, isimlerini çeyrek finale yazdıracak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.