Hava Durumu

Genç Milliler Avrupa ikincisi

FIBA U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası‘nda şampiyonluğa uzanan taraf İspanya oldu.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Genç Milliler Avrupa ikincisi

FIBA U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda şampiyon belli oldu. İzmir’in ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonun final maçında U18 Milli Takımımız, İspanya ile karşı karşıya geldi. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan İspanya, turnuvayı şampiyonlukla tamamladı.

Millilerimiz mücadeleye istediği gibi giriş yapamayınca rakibimiz ilk dakikalarda skorda öne fırladı. Böylelikle ilk çeyreği 14-22 geride kapamak durumunda kaldık. İkinci periyotta fark bir ara çift hanelere kadar çıksa da milli takımımız oyunda dengeyi sağlamayı başardı ve soyunma odasına gidilirken farkı iki topa indirdi: 31-36

İkinci yarının başlangıcıyla birlikte İspanya yeniden ritim bularak farkı 10 sayının üstüne çıkardı. Final periyoduna da bu avantajı taşımayı başaran İspanyollar, mücadeleden 68-61‘lik bir galibiyetle ayrıldı.

Bu sonuçla birlikte İspanya, kupayı üst üste ikinci kez müzesine götürdü. 2019 finalinde de İspanya ve Türkiye karşı karşıya gelmiş, o finalde de kupaya uzanan taraf İspanyollar olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.