Hava Durumu

Suriyelilerle ilgili önemli açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Suriyeli mültecilere yönelik "Sosyal Uyum" projesi adını verdikleri proje kapsamında yapılan yardımlardan başka düzenli hiçbir ödeme ve yardım yapılmadığını söyledi. Ersoy" Bakanlık vasıtasıyla mültecilere maaş verildiği iddiaları yanlıştır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 23:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 23:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriyelilerle ilgili önemli açıklama

Çorum'da konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy  mültecilere yönelik yardımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal uyum projesi kapsamında kişi başına 100 lira yardım yapıldığını ve bunun da belirli şartlarının olduğunu açıklayan Bakan Yardımcısı Ersoy, mülteci ailelerle dört taneden fazla çocuk ya da 50 yaş üzerinde bireyler olacağına işaret etti. Ersoy, ayrıca mültecilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine kayıt yaptırmış olmalarının gerektiğini ifade etti.

 

"1 MİLYON 300 BİN SURİYELİ'NİN BAŞVURUSUNU ALDIK"

Mültecilere yapılan yardımların insani yardım fonundan karşılandığını anlatan Ersoy, "Kaynağı insani yardım fonu tarafından yani dış kaynaklar tarafından karşılanan Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden bir kuruş çıkmadan o fonlarla karşılanan bir kaynakla bugüne kadar 1 milyon 300 bin Suriyeli'nin başvurusunu aldık. Geçen haftaki rakamlar itibariyle söylüyorum. Bugün bu rakamlar çoğalmıştır. Böylece 1 milyon 300 bin Suriyeliyi kayıt altına almış olduk. Bunların 800 bin başvurusu değerlendirildi. Yaklaşık 500 binin üzerine 600 bine yakın Suriyeli bu yardımdan kişi başı 100 lira olarak faydalanır hale geldi. Bunun dışında devletimizin ödeneği daha doğrusu devletimizin ödenmesine aracılık ettiği hiçbir yardım yoktur. Devletimizin doğrudan yaptığı bir bağışta yoktur. Bu yardım kaynağı yurt dışından gelir. Sekretaryasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yapar. Ödemeyi Kızılay. Kızılay'ın verdiği kartlarla yapıyoruz. Böyle 3 ayrı kurumun işbirliği ile bu insanların asgari insani ihtiyaçların karşılanmasına uluslararası camianın yaptığı katkıyı onlara aktarmış oluyoruz. Başka da yaptığımız devletimizin yaptığı hiçbir düzenleme yoktur" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.