Hava Durumu

Tek tip şarj kablosu ve cihazı geliyor

Akıllı telefonlarda tek tip şarj kablosu kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi yolunda önemli bir adım atıldı. Avrupa Parlamentosu Komitesi'nde oylanan ve tüketici haklarını koruyan düzenleme önerisi kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2022 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Tek tip şarj kablosu ve cihazı geliyor

Avrupa Birliği'nde artık her elektronik cihaz şarjı tek tipleşecek. Tüketiciler her yeni cihaz aldıklarında yeni bir kablo ve şarj aleti almak zorunda kalmayacak. Avrupa Parlamentosu Komitesi, Avrupa Birliği'nde satılacak akıllı telefon, tablet ve kameralarda USB Type-C şarj girişini zorunlu hale getirecek yasal düzenlemeyi oyladı.

Avrupa Parlamentosu İç Pazar ve Tüketici Koruma Komitesi bir araya geldi. Farklı şarj girişlerini standart hale getirecek yönetmelik değişikliğini görüştü. Öneri 2'ye karşı 43 "evet" oyuyla kabul edildi. Önerinin Avrupa Parlamentosu'nda kabul edilmesinin ardından, AB üyesi ülkeler bu konuda çalışmalara başlayabilecek.

Uygulama elektronik atıkları azaltmayı amaçlıyor. Karara göre, taşınabilir elektronik cihazlarda ortak şarj girişi kullanılacak. Akıllı saat ve bileklik gibi küçük aletler karardan muaf olacak. Kablosuz şarj teolojileriyse birbirleriyle uyum hale getirilecek.

Çoğu Android cihaz ortak şarj girişiyle şarj ediliyor. Düzenlemeden en çok etkilenecek firmaysa Apple. Zira şirket, akıllı telefonlarında, bazı tablet ve kulaklıklarında farklı giriş kullanıyor. Apple tek tip girişin inovasyona zarar vereceği ve elektronik atıkların artıracağı düşüncesinde.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.