Hava Durumu

Elon Musk kavga peşinde!

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter CEO'suna yüklenmeyi bir türlü bırakmıyor. Elon Musk satın alma anlaşmasından çekilmiş olsa da, bot hesap iddiasını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2022 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2022 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Elon Musk kavga peşinde!

Tesla CEO'su Elon Musk ve Twitter arasındaki savaş halen devam ediyor. Dünyanın en zengin insanı, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekilmesine rağmen Twitter’ın bot hesaplarıyla ilgili konuşmayı sürdürüyor. Son olarak Musk, Twitter CEO’su Parag Agrawal’ı halka açık bir oturumda tartışmaya davet etti.

Elon Musk tartışmaya çağırdı

Twitter satın alma anlaşmasını tek taraflı olarak feshetme kararı alan Elon Musk, yönetim kurulunun dava açmasını istemiyor olabilir. Twitter CEO’su Parag Agrawal’a yönelik bir açıklamada bulunan Musk, platformdaki spam/bot hesap yüzdesinin doğruluğunu tartışmak istiyor.

Geçtiğimiz ay 44 milyar dolarlık Twitter anlaşmasından çekildiğini söyleyen Elon Musk, Twitter’daki bot sayısı bir algoritma kullanarak ölçtüğünü iddia etti. Platformdaki gerçek olmayan hesap sayısının yüzde 10’dan fazla olduğunu düşünüyor.

Musk, Twitter’dan yaptığı bir dizi açıklamada bot sayısının yüzde olarak daha fazla olduğunun kabul edilmesini istedi. Tesla CEO’su ayrıca Twitter yatırımcılarının bu yanlışlığa karşı harekete geçmesi gerektiğini düşünüyor.

Çağrısında, “Twitter CEO’sunu Twitter bot yüzdesi hakkında halka açık bir tartışmaya davet ediyorum. Twitter’ın günlük %5’ten az sahte veya spam kullanıcıya sahip olduğunu halka kanıtlamasına izin verin!” dedi.

Anlaşmayı iptal etmiş olmasına rağmen, Tesla CEO’sunun Twitter hakkında hala neden açıklama yaptığını bilmiyoruz. Twitter bot hesap sorunu sosyal medyanın güvenliği için tehlikeli, bu yüzden Musk’ın radarında olması merak uyandırıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.