Hava Durumu

Facebook tarih verdi! 1 Ekim'de sona eriyor

Facebook, 2020’de kullanıcılara sunduğu yeni alışveriş deneyimi olan ‘Canlı Alışveriş’ özelliğini duyurdu. Ancak Facebook ‘Canlı Alışveriş’ özelliğini 1 Ekim'de sona erdiriyor. Facebook bunun yerine ana şirket Meta, Reels videolarına odaklanacak.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Facebook tarih verdi! 1 Ekim'de sona eriyor

Facebook, 2020’de kullanıcılara sunduğu yeni alışveriş deneyimi olan ‘Canlı Alışveriş’ özelliğini duyurdu. Bu özellik kullanıcıların platformdaki canlı yayınlar sayesinde alışveriş yapmalarına olanak sağladı. Son açıklamalara göre ise şirket, yakın bir zamanda bu özelliğini durduracağını açıkladı. Ancak, adımın bir nedeni var.

1 Ekim’de sona eriyor

Ana şirket Meta, çarşamba günü paylaştığı bir blog yazısında, iki yılın ardından Facebook Canlı Alışverişi özelliği kapattığını duyurdu. 1 Ekim’den itibaren kullanıcılar, artık Facebook Canlı Alışveriş etkinliklerine ev sahipliği yapamayacak.

Şirketin açıklamasına göre, Facebook Live özelliğinde herhangi bir değişiklik olmayacak. Bunun yerine kullanıcılar, yalnızca canlı yayın sırasında satış yapamayacak. Facebook, yaptığı açıklamayla kullanıcıların platformu kullanma şekillerinin değiştiğini ve kısa videoların daha fazla tercih edildiğini belirtti. “Tüketicilerin izleme davranışları kısa biçimli videoya geçtiğinden, odağımızı Facebook ve Instagram’daki Reels’e kaydırıyoruz.”

Bundan dolayı şirket, tüm odağını Reels videolarına verecek. Ayrıca Reels videolarında da bir ürünü etiketlemek ya da etiketler sayesinde alışveriş yapmak mümkün olacak. Facebook’taki içerik üreticileri için bir gelir kaynağı olan bu canlı alışveriş özelliğinin en çok kullanıldığı ülke ise Çin oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.