Hava Durumu

Rusya'dan dikkat çeken "roket motoru" kararı

Ukrayna'ya yönelik başlattığı saldırı ile dünya kamuoyunun gündeminde olan Rusya, ABD'ye roket motoru tedarikini durdurdu. Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin, "Bugün NPO Energomaş'ta üretilen roket motorlarının ABD'ye sevkiyatını durdurma kararı aldık." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2022 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2022 15:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rusya'dan dikkat çeken "roket motoru" kararı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına dünya çapından tepkiler gelirken, birçok ülke de Rusya'ya yaptırım uygulama kararı aldı. Ancak şimdi Rusya'nın ABD'ye roket motoru tedarikini durdurduğu bildirildi.

Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dmitriy Rogozin, Rus devlet kanalı Rossiya-24'e yaptığı açıklamada, 1990'lardan bu yana ABD'ye roket motoru tedarik ettiklerini belirtti.

Sevkiyatı durdurma kararı aldı

Yaptırımlar nedeniyle ABD'ye yönelik sevkiyatlarla ilgili bir karar aldıklarını aktaran Rogozin, "Bugün NPO Energomaş'ta üretilen roket motorlarının ABD'ye sevkiyatını durdurma kararı aldık." dedi.

Rogozin, Almanya ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) Rusya'ya ait kısmında ortak deneylerin artık yapılmayacağını da söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.