Hava Durumu

Windows 11, laptop kamerasını bantlayarak kapatanları uyaracak

Microsoft, güvenlik ve gizlilik için web kamerayı bantlayarak gizleyenleri uyaracak bir güncelleme hazırlığında. Eylül ayında gelmesi beklenen 22H2 güncellemesi, Windows 11 kullanıcılarına sunulacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Windows 11, laptop kamerasını bantlayarak kapatanları uyaracak

İlk olarak Windows Insider kullanıcıları için geliştirici kanalında yayınlanan güncelleme (2022.2207.29.0 sürüm numaralı), kamera uygulamasına yeni bir özellik kazandırıyor.

Gizlilik kapağı uyarısı

Microsoft, artık Windows 11'li dizüstü bilgisayarlardaki yerleşik kamera veya Microsoft modern webcam gibi desteklenen donanımlarda gizlilik kapağının takılıp takılmadığını anlayıp uyarı mesajı gösterecek. Kapak, görüşü engelliyorsa veya dizüstü bilgisayarın web kamerası gizlilik kapağı, bant vb. bir şeyle kapatıldıysa  kamera uygulaması kullanıcıyı bilgilendirecek ve rehberlik edecek.

Dizüstü bilgisayarlardaki web kamerasında, kullanılmadığında kamerayı kapatacak şekilde ayarlanabilen, gizlilik kapağı olarak da bilinen kaydırılabilir bir kapak bulunuyor. Uygulama, site veya kötü amaçlı yazılım tarafından her an izlendiği endişesine kapılan kullanıcılar için, kameranın bağlantısını fiziksel olarak kesmekten çok daha kolay ve etkili bir çözüm. Ancak bazen kamera kapalı bırakılabiliyor, unutulabiliyor. Microsoft’un güncellemeyi yayınlama sebebi de bu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.