Hava Durumu

Yerli ve milli mayın dedektörü gururlandırıyor

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Hasanağa OSB’de faaliyet gösteren ve dünyanın en hafif katlanabilir mayın dedektörü olma özelliği taşıyan COMIT CMT-100 metal mayın detektörünün üretildiği ERBAB Otomat’ta incelemelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2022 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2022 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yerli ve milli mayın dedektörü gururlandırıyor

GESİAD Üyesi Erbab Otomat Genel Müdürü Ufuk Erdoğan ile firma yetkilileri tarafında karşılanan Çavuşoğlu’na verilen brifingde, Ozan teknolojisi kullanılarak TÜ­BİTAK lisansıyla üretilen COMIT Metal Mayın Dedektörü’nün sesli, görsel, titreşimli uyarı sistemi ile hızlı kurum ve kullanım özelliğine sahip olduğu, yazılı­mından tasarımına kadar ta­mamen yerli ve milli imkanlarla geliştirildiği belirtildi.

Savunma sanayine ve MKE’ye çeşitli kalibrelerde mermi çekirdeği de üreten Erbab Otomat’ın Genel Müdürü Erdoğan, COMIT CMT-100 mayın dedektörünün Milli Savunma Bakanlığı üretim izin belgele­rinin tamamlandığı ve seri üretime hazır ol­duğunu söyledi. Ürünün basit ara yüzü ve hafif olmasıyla taşıma, hız ve verimlilik açı­sında savunma alanında faa­liyet gösteren personele ileri derecede performans artışı sağladığını kaydeden Erdo­ğan, “Bataryaları dahil 1,485 gramlık ağırlığa sahip olan bu ürünümüz, 8 adet stan­dart kalem pil ile çalışarak, 13 saat aktif kullanım imkanı sunmaktadır” dedi.

İncelemelerinde sonra değerlendirmede bulunan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, “Erbab Otomat, 1978 yılında kurulmuş aşama aşama kendisini geliştirerek bugün itibariyle üst teknolojiye sahip ürünlerin imal edildiği, savunma sanayinin önemli bir tedarik merkezi durumundadır. Yaklaşık 130 çalışanıyla beraber savunma sanayimize yönelik katkıları nedeniyle gördüklerimden çok gurur duydum. Bursamızda özellikle teknoloji seviyesi üst düzeyde olan sanayi yatırımları, hem ihracatımızı artıracak hem de bizim dünya ligindeki konumumuzu değiştirecek seviyelere taşıyacak yatırım merkezleri oluyor. Erbab Otomat da bunlardan bir tanesi ve kendilerine bundan sonraki süreçte de başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bursa Uzay ve Havacılık Savunma Kümelenmesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu daha sonra fabrikayı gezdi ve çalışanlarla sohbet etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.