Hava Durumu

THY Euroleague'de şampiyon Fenerbahçe

Basketbol THY Eureleague finalinde Yunan temsilcisi Olympiakos'u yenerek Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Fenerbahçe, 2006 yılında başlayan yatırımların meyvelerini fazlasıyla aldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
THY Euroleague'de şampiyon Fenerbahçe

İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen Dörtlü Final'de önce normal sezonun lideri Real Mardid'i geçen Fenerbahçe, finalde de Olympiakos'a şansı tanımadı. Türk basketbol tarihinin en büyük başarısına imza atan Sarı Lacivertli takımda bu başarının temelleri 2006 yılında atıldı. Sarı Lacivertli kulüp, kuruluşunun 100. yılından önce Türk basketbolunun önemli kulüplerinden Ülker'le birleşmeye gitti. Bu birleşmeyle başarıların temeli atılırken, Sarı Lacivertliler Fenerbahçe Ülker adıyla mücadele etmeye başladı. Ülker'in Avrupa Ligi A lisansı hakkını da alan Fenerbahçe, 2006-2007 sezonundan itibaren Avrupa'nın en büyük kupasında mücadele etme hakkı kazandı.

2013'TE HADEF BÜYÜDÜ

Ülker'le yapılan birleşmenin ardından Türkiye'de başarılı sonuçlar elde eden Fenerbahçe, 2013 yılında gözünü Avrupa'nın en iyileri arasında girmeye dikti. Bu hedef doğrultusunda Aziz Yıldırım Avrupa Ligi'nin en fazla kazanan ve "efsane" olarak nitelendirilen Sırp başantrenör Zeljko Obradovic'i aynı yıl takımın başına getirdi.

İLK DEFA MADRİD'DE

Sarı Lacivertlilerde ilk hedef Obradovic'in önderliğinde dörtlü finale kalmaktı. İlk sezon Top 16'da kupaya veda eden Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunda ise Türk basketbolunun 14 yıllık dörtlü final hasretine son verdi. Madrid'de düzenlenen dörtlü finalde tecrübesizliği ortaya çıkan Sarı Lacivertli takım maç kazanamadı ve 4. oldu.

BERLİN'DE SİNYAL VERDİ

Geçen sezon ise dün kazanılan şampiyonluğun sinyaller verildi. Obradovic'in öğrencileri 2016'da Berlin'de düzenlenen organizasyonun finalinde uzatmada CSKA Moskova'ya kaybetti. Fenerbahçe'yi üst üste 3. kez dörtlü finale taşıyan Sırp başantrenör, rüyalarını bu sezon gerçekleştirdi. Obradovic 9. Avrupa şampiyonluğunu elde ederken Türk basketbol tarihine ise bir ilki yaşattı. Fenerbahçe, 11 yıllık yatırımın sonunda, Obradovic'in 4. sezonunda Avrupa'nın en iyi takımı olmayı başardı.

SADECE 1 KEZ

Fenerbahçe, 2006 yılında basketbolda yaptığı dev yatırımdan önce sadece 1 lig şampiyonluğu bulunuyordu. Sadece 1990-1991 sezonunda Türkiye'de zirveye çıkan Fenerbahçe, 2006'dan sonra 10 sezonda 6 kez şampiyon olmayı başardı. Lig şampiyonluklarının yanı sıra Fenerbahçe, 2006 yılından sonra 4 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası da elde etti. 2006 yılından önce sadece bir lig şampiyonluğu bulunan Sarı Lacivertliler, daha sonra biri Avrupa şampiyonluğu olmak üzere 13 kupayı müzesine götürdü.

OBRADOVİC'LE 6 KUPA

Obradovic'le Avrupa'nın en elit basketbol takımlarından biri olmayı başaran Fenerbahçe, Sırp başantrenörle Türkiye'de de önemli başarıla elde etti. Fenerbahçe'de 4. sezonunu geçiren Obradovic, Sarı Lacivertli taraftarlara bir Avrupa Ligi şampiyonluğunun yanı sıra 2 lig, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Türkiye Kupası sevinci yaşattı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.