Hava Durumu

Timsah 'es'emedi

TBL Final Grubu ikinci maçında Nesine.com Eskişehir Basket'i konuk eden Bursaspor durmazlar rakibine 81-74 yenilerek 2'de 0 yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2017 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah 'es'emedi

-Ali ŞAHİN-

Türkiye Basketbol Ligi final grubu 2. haftasında Bursaspor Durmazlar, seyircisiz oynanan müsabakada Eskişehir Basket takımını Atatürk Spor Salonu'nda konuk etti. Bursaspor Başantrenörü Şemsettin Baş sahaya Erdem, Karlo, Yunus, Mert  ve Dejan beşini sahaya sürerken, her iki takımda hücumda yüzdeli başladı. Bursaspor Durmazlar, Erdem İlter ve Dejan Borovnjak ile pota altından sayılar üretirken konuk ekip Buğrahan ve Marshall ile üç sayılık çizgisinin gerisinden bulduğu sayılar ile skoru elinde tuttu ve ilk periyodu 23-21 Eskişehir takımı önde tamamladı.

ÇEKİŞMELİ GEÇTİ

Mücadelenin ikinci periyodu da ilk periyotta olduğu gibi çekişmeli geçti. Konuk ekip Buğrahan ve Duncan ile sayılar bulurken Bursaspor Durmazlar Karlo, Cem ve Şahin ile skor üretti. Karşılaşmanın ilk yarısını Eskişehir Basket 5 sayı farkla 41-36 önde tamamlamasını bildi. İlk yarıda Bursaspor'da Dejan 8, Erdem ve Cem 6, sayı ile oynadı.

TİMSAH ÖNE GEÇTİ

Yeşil Beyazlılar maçın ikinci yarısına Yunus Çankaya'nın 3 sayılık basketiyle başladı. İki takımda karşılıklı basketleri bulduğu bu bölümde Pokanın Timsahları Yunus ve Dejan, Nesine.com Eskişehir Basket' ise Buğrahan ve Duncan ile skor buldu.  Bursaspor'un bir ara öne geçtiği 3. periyodu Eskişehir ekibi 56-60 önde tamamlamasını bildi. 

FARK AÇILDI

Dördüncü çeyrekte Yeşil Beyazlılar üst üste hücumlardan boş döndü ve bir ara fark Eskişehir ekibi lehine 12 sayıya kadar çıktı. Bu dakikadan sonra Dejan ve Şahin ile sayılar üreten Bursaspor Durmazlar bitime 50 saniye kala farkı 6 sayıya indirse de yapılan taktik faulleri Eskişehir takımını skora çevirerek mücadeleyi 81-74 kazandı.

DEJAN DOUBLE DOUBLE YAPTI

Bursaspor Durmazlar bu sonuçla 2. Maçında da yenilerken, Dejan Borovnjak 20 sayı 13 ribauntla double double yaptı. Final Grubunda 2'de iki yapan Eskişehir takımında ise Duncan 20 sayı 7 ribaunt ile oynadı. Yeşil Beyazlılar final grubunun 3. maçında Pazar günü deplasmanda Acıbadem Üniversitesi ile karşı karşıya gelecek.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.