Hava Durumu

Timsah yuvası bakımda! Zemine hibrit çim seriliyor

Bursaspor'un sahasında ligin tatile girmesiyle bakım çalışmaları başladı. Bu kapsamda uzun zamandır sorun yaratan zeminde, hibrit çimler seriliyor

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2017 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Timsah yuvası bakımda! Zemine hibrit çim seriliyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, 400 bin metrekare proje alanı ve 190 bin metrekarelik inşaat alanıyla Bursa'nın en anıtsal yapılarından biri olan Büyükşehir Stadyumu'nda hummalı çalışmalar devam ediyor. Timsah görünümünde inşa edilen stadyumda, timsah kafasını oluşturan bölümün inşaatı büyük ölçüde tamamlanırken, 1,5 yıldır kullanılan stadyumun zemininde yaşanan sıkıntılara da köklü çözüm getiriliyor. Zeminde suyu tam geçirmeyen kil tabakasından kaynaklanan sıkıntıların çözümü için zemindeki mevcut çim tamamen kaldırılmıştı. Zemin tesviye işlemlerinin ardından ise daha kaliteli hibrit çim ekim işlemlerine başlandı.

KİL TABAKASI DEĞİŞTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünya çapında bir eser olan stadyumda bir daha herhangi bir mesele yaşanmaması için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, "1,5 yıldır kullanılan statta zeminde sıkıntı vardı. Suyu tam geçirmeyen kil tabakasından kaynaklanan eksikler vardı. Şimdi bu kil tabakasını değiştirirken, riske girmemek için kaliteli hibrit çim ekiyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.