Hava Durumu

TOFAŞ sonunu getiremedi

TOFAŞ, Spor Toto Basketbol Ligi play-off ilk maçında, normal sezonda sadece iki yenilgi alan ve geçen hafta sonu Euroleague'de şampiyon olan Fenerbahçe'ye konuk oldu. Fenerbahçe karşılaşmadan 92-76 galip ayrıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ sonunu getiremedi

-Ali ŞAHİN-

Yorgun rakibi karşısında maça oldukça hızlı hücum ederek başlayan Mavi Beyazlılar Fenerbahçe'nin savunmadaki düşük konsantrasyonu avantaja çevirdi ve ilk 5 dakikayı 17-12 önde geçti. Çeyregin kalan bölümü karşılıklı basketlerle devam ederken ilk çeyrek 23-22 TOFAŞ lehine sonuçlandı.

FENER ÖNE GEÇTİ

İkinci çeyreğe iyi başlayan Fenerbahçe oyunun kontrolünü de eline aldı. Sarı Lacivertliler, ilk üç dakikada 9-0'lık seri yakalarken, serbest atışlarla isabet bulan TOFAŞ hücumda konsantrasyonunu bir türlü sağlayamadı. Fenerbahçe'de ise Ahmet Düverioğlu'nun pota altındaki performansına Sloukas'ın üst üste üçlükleri eklenince fark çift hanelere çıktı. Çeyreğin son hücumunda 3 sayı'lık isabet bulan Yiğit arslan takımının soyunma odasına moralli gitmişini sağladı. (44-37)

KAYA VE YİĞİT DİRENDİ

İkinci yarıya iki takım da gergin başladı. Vesely ile Kaya arasında yaşana sürtüşmeler Sarı Lacivertli oyuncunun sportmenlik dışı faulü ile sonuçlandı. 265. Dakika geçilirken Kaya Peker ve Yiğit'in etkili oyunu ile TOFAŞ farkın açılmasını engelledi. (51-47) Çeyreğin sonuna kadar oyun dengede giderken karşılıklı basketlerin ardından son periyoda Fenerbahçe 64-60 önde girdi.

FARK AÇILDI

Fenerbahçe son çeyreğin başında 8-0'lık seri ile farkı açtı ve rakibini oyundan düşürdü. Datome'nin de üst üste isabetleriyle fark açılmaya devam ederken TOFAŞ'ta günün başarılı ismi Yiğit Arslan sayılarıyla takımını ayakta tutmaya çalıştı. Fenerbahçe Nunnally ve Dixon'n iki üst üste üçlüğü farkı 18 sayıya çıkardı. Obradovic kalan bölümde az süre alan oyunculara şans verdi ve Fenerbahçe karşılaşmadan 92-76 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.