Hava Durumu

TOFAŞ'ta transfer hareketliliği

Yeni sezon yapılanması için çalışmalarına başlayan TOFAŞ Kaptan Kaya Peker ve Micic'le yollarını ayırırken Crocker'la da sözleşme uzatacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2017 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
TOFAŞ'ta transfer hareketliliği

-Engin AKSÖZ-

Geçen sezon play-off'a kalmayı başaran TOFAŞ yeni sezon için kadro yapılanmasını netleştirirken mevcut kadroda yapılacak değişikliklerde belli olmaya başladı. Transfer hareketleri konusunda bilgi veren TOFAŞ Genel Menajeri Tolga Öngören, Kaya Peker'in TBL'de bu yana TOFAŞ'a büyük hizmetler verdiğini, bu sezonun ikinci yarısında takımın yakaladığı çıkışa büyük yardımlarının olduğunu ifade ederken "Teknik ekibimizin de görüşleri doğrultusunda Muhsin Yaşar'ın önünü açmak için Kaya Peker'e hizmetlerinden dolayı teşekkür ettik" dedi.

CROCKAR UZATTI

Öngören ayrıca sakatlığı sebebiyle sezonu erken kapatan Tony Crocker hakkında da "Beğendiğimiz bir oyuncu, sevdiğimiz bir insan. Onunla devam etmek istiyoruz ancak daha önce iki kez geçirdiği rahatsızlığın tekrar etmesi durumunda kulübün çıkış hakkıyla ilgili maddeyi sözleşmeye koyacağız" ifadelerini kullandı.

GENÇLER EĞİTİMDE

Kadir Bayram, Yiğit Arlan ve Muhsin Yaşar'ı California'da bir ay sürecek Sports Academy kampına gönderdiklerini belirten Öngören, Berkan Durmaz'ın da İtalya'daki kampta bulunduğunu, 2000 doğumlu Mert Konuk'un da gelecek sezon geniş kadroda yer alacağını söyledi. Ayrıca, TOFAŞ Gelişim Koçu Serkan Erdoğan da görevinden ayrıldı. Erdoğan yetkililerle görüşerek çok güzel şekilde vedalaştıklarını, amacının deneyim kazanarak bir gün TOFAŞ'a başantrenör olarak dönmek olduğunu söyledi.

MİCİC VALENCİA'DA

Öte yandan TOFAŞ'ın gerede kalan sezon en başarılı yabancılarından birisi olarak kabul edilen Euroleague ve Eurocup takımlarının da dikkatini çeken Micic'in ispanya'nın Valencia takımına transfer olacağı öğrenildi. Sırp oyun kurucunun bu tercihinde Euroleague'de oynayacak olmasının etkili olduğu belirtildi. TOFAŞ Micic'in yerine skorer bir oyun kurucu aramaya başladı.

İLK TAKVİYE KADJI

TOFAŞ, yeni sezonun kadro yapılanmasına erken başlarken, ilk transferini geçen sezon Trabzonspor Medical Park takımı forması giyen 1988 doğumlu Kenny Kadji'yi alarak yaptı. 2016-2017 sezonunda Bordo Mavili ekiple 28 maça çıkan Kamerunlu oyuncu, 15,2 sayı-5,7 ribaund-1,2 blok ortalamasıyla mücadele etti. 2,11 boyunda ve atletik bir yapıya sahip Kadji, geçen sezon dış şut konusunda da dikkat çekti.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.