Hava Durumu

 TÖMER'DEN Türkçe eğitimine destek

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesi arasında bir protokol imzalandı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
 TÖMER'DEN Türkçe eğitimine destek

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Ankara Üniversitesi TÖMER Müdürü Prof. Dr. M. Ertan Gökmen 'in imzaladıkları protokolle Suriyeli çocuklara Türkçe öğretilmesi amacıyla ilimizde istihdam edilen geçici süreli Türkçe öğreticilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlanması ve eğitim hizmetlerinin daha nitelikli hale getirilmesi hedefleniyor.

TÖMER geçici süreli olarak görevlendirilen Türkçe öğreticilerine, yabancı dil olarak Türkçe'nin nasıl öğretileceği konusunda kurs düzenleyecek. Eğiticilere uygulanacak yöntem ve teknikler, sınıf içi etkinlikler, okuma, yazma, dinleme, konuşma becerileri ile ölçme ve değerlendirme gibi temel başlıklar üzerine eğitimler verilecek.

Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin ve Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şube Müdürü Halil Çağlar'la birlikte iki kurumun diğer yöneticileri, imzalanan protokolün Bursa'da eğitim gören Suriyeli öğrencilerin eğitime entegrasyonuna dolayısıyla Bursa eğitimine sağlayacağı katkı nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.