Hava Durumu

Türk çiftçisinin emeği yabancılara yediriliyor

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Karaca hükümetin hububat, karkas et ve canlı hayvan ithalatındaki gümrük vergilerinin indirim kararının çiftçiye bayramı zehir ettiğini belirterek "Türk çiftçisinin alın teri yabancılara yedirilmektedir" dedi

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2017 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2017 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk çiftçisinin emeği yabancılara yediriliyor

Dünyanın hiçbir ülkesinde hasat zamanı gümrük vergilerinin düşürülmediğini ifade eden Başkan Nuri Karaca, "Hasat zamanında indirilen gümrük vergileri, Türk çiftçisinin alın terini ve emeğini yabancı ülkelerin çiftçilerine yedirmektir. Enflasyonu düşürme gerekçesi hiç de tutarlı görülmemektedir. Yıllardan beri ekmek, un ve unlu mamullerin enflasyonu yükselten etkisi hiç görülmemiştir" dedi.

Nuri Karaca

 

CARİ FİYAT ETKİSİ

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin verilerine göre Ukrayna'da yemlik buğdayın tonunun 173 dolar, ABD'de ise ekmeklik buğdayın tonunun 230 dolar olduğunu dile getiren Nuri Karaca, bu ürünlerin gümrük vergileri sıfırlansa bile ülkemizdeki cari fiyatlardan daha pahalıya mal olduğunu belirtti.

Karaca, "Et ve hububat fiyatları dünya fiyatları seviyesindedir. Verim artırıcı, maliyet düşürücü kısa, orta ve uzun vadeli politikalar geliştirileceğine, çiftçinin kafasında Demokles'in kılıcı gibi sallanan ithalat silahının gezdirilmesi Türk tarımını kaosun içine sokmaktan başka bir işe yaramayacaktır" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.