Hava Durumu

Türk teknik direktörlerin eksiği

Teknik direktörün bir futbol takımına etkisi hep tartışılagelmiştir. Kimi teknik adamın takıma pek bir etkisi olmadığını savunsa da yaygın düşünce kötü bir teknik direktörün takımı batıracağı yönündedir.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2017 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2017 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türk teknik direktörlerin eksiği

Bursaspor'da teknik direktör arayışları hala devam ediyor. Takımın hoca sıkıntısını bugünkü köşesinde değerlendiren yazarımız Mustafa Özkeskin genel olarak yeni sezon hazırlıklarına hoca transferi ile başlandığını hatırlattı.

Futboldaki büyük tartışmalardan  "Teknik adamın takıma etkisi nedir?" sorusuna yanıtlar arayan Özkeskin,dünya çapındaki başarılı antranörlerin konuyla ilgili görüşlerine yer verdi:

"Alex Ferguson bir röportajında, başarılı bir teknik direktör olmasının sırrını soranlara, "Oyuncularımla çok yakınlaşmam. Her zaman mesafemi korurum. Onlarla beraber takılır mıyım? Asla takılmadım, asla takılmayacağım..." cevabını vermişti.

Bugün teknik direktör olmak için zamanında iyi futbolcu olmak yetmiyor, başka "meziyetler" gerekiyor. Tabii ki futbol bilgisi ama bunun yanı sıra öğrenmeye açıklık, tutku, hırs, kendine güven, planlama, analitik düşünme, ayrıntıcılık, karizma, biraz şans..."

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.