Hava Durumu

Türkiye ekonomisi atağa geçti

2000 ve 2001 ekonomik krizleri Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinde yaşadığı en ağır krizlerdi.2002 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesiyle yaralar sarıldı ve ülke hızlı bir büyüme ivmesi yakaladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2017 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye ekonomisi atağa geçti

2002-2007 yılları arası alışma ve toparlanma yılı olduğu kadar, bu ekonomik krizin yaralarının sarıldığı, sağlam maliye politikalarının oluşturulduğu yıllar oldu.2007-2011 yılları ise tam anlamıyla Türkiye'nin sıçrama ve büyümesine tanık oldu.

Konuyu bugünkü yazısında değerlendiren yazarımız Cennet Cankılıç bu dönemi Türkiye'nin altın çağı olarak yorumlayarak "Rusya ile gerilen ilişkiler, FETÖ baskısı ile kredi derecelendirme kuruluşlarının düşük notları gibi olumsuzluklara rağmen Türkiye bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüme başarısı gösterdi" ifadelerini kullandı.

Dün YeniDönem Gazetesi'ni ziyaret eden BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın da sözlerine atıfta bulunan Cankılıç, Burkay'ın " Referandumdan önce söylemiştik, Türkiye öyle bir büyüme sürecine girecek diye. Bu kesintisiz şekilde devam edecek"  ifadelerini yazısında yer verdi.

 YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.