Hava Durumu

'Türkiye olmadan DEAŞ'ı yenemeyiz'

ABD'nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, Türkiye'nin DEAŞ'la mücadelede kritik ve önemli bir ortak olduğunu vurgulayarak, "Türkiye olmaksızın DEAŞ'ı yenemeyiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 09:02
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 09:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Türkiye olmadan DEAŞ'ı yenemeyiz'

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve ABD'nin DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) ortak basın toplantısı düzenledi.

Özel Temsilci McGurk, temsilcilik görevini devraldığından bu yana Irak'tan sonra en fazla gittiği ülkenin Türkiye olduğunu ve Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelede önemli bir ortak olduğunu söyledi. McGurk, "Kritik bir ortak olan Türkiye olmadan DEAŞ'ı yenemeyiz. Oradaki meslektaşlarıma sürekli danışıyorum." diye konuştu.

Suriye'nin geleceği konusunda İsviçre'nin Cenevre kentinde görüşmeler yapıldığını belirten McGurk, ABD'nin hem DEAŞ ile mücadelede hem de Suriye krizi konusunda Türkiye ile iş birliği içinde olduğunu vurguladı.

McGurk, "Özellikle de Rakka operasyonu sonrasında istikrardan bahsettik. Bu da Türkiye ile yakından koordinasyon yapmamızı gerektirecek bir konu." ifadelerini kullandı.

"ÇAVUŞOĞLU'NA BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Trump yönetimine McGurk'u görevden alması çağrısında bulunması" ile ilgili bir soruya yanıt veren McGurk, Bakan Çavuşoğlu'ya büyük saygı duyduğunu kaydetti.

McGurk, "Türkiye ile bazı taktiksel farklılıklarımız var ancak Dışişleri Bakanına büyük saygım var. Bakan Tillerson'ın çok yakın bir mevkidaşı ve yakın teması olan biri. Kendileri ile ilişkilerimizin devam etmesini diliyorum. Tüm Türk yetkililere çok büyük saygı duyuyorum." değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.