Hava Durumu

Türkiye şehitlerine ağlıyor! Kato kahramanı da şehit düştü

Şırnak Kato Dağı'ında 13 personeli taşıyan helikopterin düşmesi sonucu 13 asker şehit oldu. Helikopterde teröristlere yönelik operasyonları yöneten Tümgeneral Aydoğan Aydın da bulunuyordu.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2017 08:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2017 08:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkiye şehitlerine ağlıyor! Kato kahramanı da şehit düştü

ŞIRNAK Şenoba'da dün akşam saatlerinde düşen helikopterde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) uzun süreden beri Kato Dağı'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonunu yöneten 23. Tümen Jandarma Sınır Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ile birlikte tümende üst düzey görev yapan rütbeli subaylar dahil 13 asker şehit düştü.

Tümgeneral Aydın ve silah arkadaşlarının Beytüşebap'ta iftarını açtıktan sonra Şenoba'ya geri döndüğü öğrenildi.

Şırnak Valiliği'nin açıklamasına göre Cougar tipi Helikopter Şenoba'dan üs bölgelerini denetlemek için yeniden havalandıktan yaklaşık 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştü. Helikopterin radarda kaybolmasından kısa süre sonra düştüğü anlaşıldı. Kurtarma ekipleri kaza yerine ulaştıktan sonra ilk etapta 11 şehidin cenazesine ulaşıldı. Ardından 2 şehidin cenazesi de bulundu.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

Genelkurmay'ın açıklamasında, "Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığı'ndan kalkan ve 13 personelimizin bulunduğu AS 532 COUGAR tipi bir helikopter, kalkışından kısa bir süre sonra, ilk alınan bilgilere göre, yüksek gerilim hatlarına takılması sonucunda saat 20.55 sularında kaza kırıma uğramıştır. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir. Helikopterdeki kahraman silah arkadaşlarımızın şehit olduğu bilgisi alınmıştır. Şehit olan silah arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, TSK ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi.

Şehit düşen askerler ve rütbeleri de şöyle:

"Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Albay Gökhan Peker, Yarbay Songül Yakut, Binbaşı Koray Onay, Yüzbaşı İlker Acar, Yüzbaşı Nuri Şener, Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç, Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak, Pilot Üsteğmen Abdülmuttalip Kesikbaş, Başçavuş Fevzi Kıral, Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekal."

Helikopteri uçuran mürettebatın da iki pilot ve bir teknisyenden oluştuğu öğrenildi.

GÖZALTINA ALINMIŞ, DAHA SONRA TERFİ ETMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kato Dağı'nda PKK'lı teröristlere yönelik 19 Nisan'da başlatılan ve Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın sevk ve idaresinde yürütülen "Şehit Binbaşı Ahmet Karaman-2" operasyonun devam ettiği bölgede incelemede bulunduğu sırada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a operasyon hakkında bilgi vermişti. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tümgeneral Aydın ile de telefonda görüşmüştü.

Tümgeneral Aydoğan Aydın, tuğgeneralken 15 Temmuz 2016'da darbe teşebbüsü sırasında Güneydoğuda teröristlerle mücadele eden birliğinin başındayken, isminin sehven darbecilerin hazırladığı listede yer alması nedeniyle görevden alınmış, soruşturmanın ardından suçsuz olduğu belirlenerek, bir üst rütbeye tümgenaralliğe terfi etmiş ve 23. Jandarma Tümen Komutanlığı'na atanmıştı.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.