Hava Durumu

Eylemlerde tutuklanan 102 öğrenciye tahliye kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonda Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması sonrası protesto eylemlerinde gözaltına alınan öğrencilerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2025 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2025 16:30
Kaynak: NTV
Eylemlerde tutuklanan 102 öğrenciye tahliye kararı

İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıklardan 102'si hakkında tahliye kararı verdi. 102 öğrencinin bulundukları cezaevinden tahliye edilmesi bekleniyor. Dün akşam da 25 genç hakkında tahliye kararı verilmişti. Son 24 saatte 127 protestocu cezaevinden tahliye edilmiş oldu.

BERKAY GEZGİN DE TAHLİYE EDİLDİ

Tahliye edilenler arasındak kamuoyunun tanıdığı bir isim de var. İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği 2019 yerel seçimlerinde "Her şey çok güzel olacak" sloganının mucidi olarak biliniyor. Berkay Gezgin de tahliye edilenler arasında yer alıyor. 22 yaşındaki Berkay Gezgin, hafta sonu yapılan CHP kurultayında Parti Meclisi'ne seçilmişti.

20 AYRI SORUŞTURMADA 829 ŞÜPHELİ VAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı salı günü yaptığı açıklamada, 20 ayrı soruşturma yürütüldüğünü bildirmişti. Bu soruşturmalarda 829 şüpheli bulunuyor. Tutuklananların büyük çoğunluğu toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefetle suçlanıyor.

Kaynak: NTV

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.