Hava Durumu

Hakan Şükür silindi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, şehirdeki birçok  yol ve sokak isimlerinin değiştirilmesi için harekete geçti. Terör örgütlerini andıran ve ahlaka aykırı isimler ile FETÖ'cülerin isimlerini taşıyan tabelalar değiştiriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hakan Şükür silindi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, hem kendi çalışmalarını analiz ederek hem de vatandaşlardan gelen şikayet ve talepleri değerlendirerek bazı yol ve sokak isimlerinin değiştirilmesine karar verdi. AK Parti, CHP ve MHP'li meclis üyeleri bu konuda olumlu oy kullandı.

Kararla, Eyüp ilçesinin Akşemsettin ve Çırcır Mahalleri arasındaki 'Gülen Caddesi'nin ismi, Şehit 'ÖmerHalisdemir Caddesi' olarak değiştirildi. Ayrıca 25 ayrı 'Gülen' isimli sokağa Şehit Polis Erdem Özçelik, Şehit İhsan Yıldız, Jandarma Er Ferit Demir, Diriliş, Gökırmak gibi anlamlı isimler verildi.

'HAKAN ŞÜKÜR',  'ŞEHİT HALİL KANTARCI' OLDU

Tuzla Postane Mahallesi'nde yer alan FETÖ sanığı eski futbolcu Hakan Şükür Sokağı'nın ismi ise, Şehit Halil Kantarcı olarak değiştirildi. Ayrıca; 4 ayrı 'Paralel' isimli sokağın ismi başka isimlerle değiştirilirken, FETÖ çağrışımı yaptığı belirtilen Zaman, Samanyolu, Sızıntı, Aksiyon, Cihan, Himmet, Hizmet, Dumanlı gibi sokak isimleri de gelen şikâyetler üzerine değiştirildi.

AHLAKA AYKIRI OLANLAR DA DEĞİŞTİRİLİYOR

Öte yandan; Kandil, Güvenkandili gibi terör örgütünü çağrıştıran isimler; Harem, Aşkım, Kısrak, Belleten, Kadeh, Huylu, Pıtrak, Kekevi, Diker, Çerçi, Garzan, Eğrelti, Kısanta, Aranır, Albız, Çalkantı, Akışlı, Gazino, Mabeyn, Selam, Selamsız, Beliğ, Çuha, Şecaat, Çakalı, Koş, Delikoç, Yuvarlak, Torbacılar, Fak, Zenne, Topel, Bayırgülü gibi ahlaka mugayir görülen isimler değiştiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.