Hava Durumu

Rum Kesimi'nden skandal talimat: Atatürk sayfalarını yırtın

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde Eğitim Bakanlığı, öğrencilere dağıtılan kitapta Atatürk ile ilgili bölümün yer aldığı sayfayı öğretmenlerden yırtmaları talimatını içeren genelge gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2021 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2021 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Rum Kesimi'nden skandal talimat: Atatürk sayfalarını yırtın

Öğretmenlere "acil" vurgusuyla elektronik ortamda gönderilen genelgede, yırtılması talimatı verilen sayfada, "Türkiye'nin en büyük kahramanı" başlığı altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sanat dünyasının kahramanları olarak da Frida Kahlo ile Diego Rivera işleniyor.

METNİN İÇERİĞİ

Yırtılması istenen sayfa lise 3. sınıf öğrencilerinin derslerinde kullanılan Oxford Discover Futures 3 Workbook'da bulunuyor. Sayfada "Türkiye'nin en büyük kahramanı" Atatürk'le ilgili İngilizce egzersiz bulunuyor ve şu metin yer alıyor: "Mustafa Kemal Atatürk genç yaşlarından itibaren liderlik gösterdi, askeri okula gitti ve yüzbaşı olarak orduya girdi. Ülke savaştayken cesur davrandı ancak asla sorumsuz değildi. Modern Türkiye'yi kurduğunda insanlar için baş kaldıran bir ahlaki liderdi. Yeni bir demokrasi yaratmak için özverili şekilde çalıştı."

SENDİKALAR ŞİKAYETÇİ

Öğretmenlerin, konuyla ilgili olarak öğretmen sendikası OELMEK'e şikayetlerde bulunduğu belirtildi. Konuyla ilgili olarak GKRY Eğitim Bakanlığı'nda bir toplantı yapılacağı ifade edildi. Rum Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (OELMEK) Başkanı Kostas Hacisavvas, Rum Eğitim Bakanı'ndan izahat istedi.

TATAR'DAN TEPKİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tatar, konuyla ilgili açıklamasında, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl bir lider olduğunu bu saatten sonra tartışmanın hiçbir anlamı yok çünkü bütün dünya Mustafa Kemal Atatürk'ün nasıl büyük bir komutan ve lider olduğunu, Türkiye'nin kurucusu olduğunu kabul etmiştir. Rum tarafındaki bir kitapta Atatürk'ün fotoğrafını çıkartıp da yerine başka bir şey koymanın anlamı yoktur, kendilerini böyle bir davranıştan dolayı kınıyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.