Hava Durumu

Türkoğlu'na neden saldırıyorlar?

Ülkelerindeki karışıklıktan kaçan yüzlerce Türkmen, ülkemiz sınırlarından neredeyse yalın ayak kaçmış, Bursa'ya gelen soydaşlarımızın barınma,iş,oturma izni gibi ihtiyaçların kurumsal yürütülmesi için Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu girişimleriyle bir dernek kurulması sağlanmıştı. Ancak birileri bu güzel faaliyetlerden son derece rahatsız.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 08:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 08:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Türkoğlu'na neden saldırıyorlar?

 

Yaklaşık 6 ay önce, aralık ayının yarısını geride bırakmıştık...Buz gibi havada, 6-7 kişi açık alanda oturmuş titreye titreye Bursa'ya yeni gelen Türkmenlere nasıl eşya, erzak bulabileceklerini, sınırdakileri nasıl yurda sokabileceklerini konuşuyordu. O kişilerden biri Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu'ydu...

Türkoğlu ve arkadaşları, Türkmenlerin hayati ihtiyaçlarını el birliği ile çözdükten sonra; eğitim, çalışma izni gibi bürokratik işlerin daha kolay halledilebilmesi ve mücadelenin kurumsallaşması için önayak olup bir dernek kurulmasını sağladı.

Ancak yeni bir derneğin kurulması Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Bursa Temsilciliği'ni rahatsız etmiş. Ve Türkoğlu'na karşı karalama kampanyası düzenliyorlar.

Türkmenlerin yoksulluğundan, sahipsizliğinden rahatsız olmayan arkadaşların; ikinci bir derneğe sevinmek yerine öfkelenmelerinin nedeni nedir acaba?

Bu planlı saldırıyı, kıskançlık ve çıkar kaygısını kimler yürütüyor?

Türkoğlu'na saldırmalarının ardındaki nedenler neler?

Neden ikinci bir Türkmen Derneği'nin kurulmasına karşı çıkılıyor?

DEVAMI TURGAY AKBULUT'UN YAZISINDA

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.