Hava Durumu

'Uludağ Palandöken Buluşması' etkinliği başladı

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Bursa Erzurum Günleri bugün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. Federasyon Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları düzenlenen basın toplantısında etkinlik hakkında bilgi verdi

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2017 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2017 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Uludağ Palandöken Buluşması' etkinliği başladı

Bursa'daki Erzurumlular derneklerinin çatı kuruluşu olan Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen "Uludağ Palandöken Buluşması" etkinliği bugün başladı.5 gün sürecek organizasyonun dün gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları, Erzurum'un batı illerine ciddi göç verdiğini, bu illerin başında da Bursa'nın geldiğini söyledi.

İKİ KARDEŞ ŞEHİR

Amaçlarının Bursa'da yaşayan Erzurumluların kültürünü, yöresel gıdalarını, el sanatlarını, hediyelik eşyalarını vatandaşlara tanıtmak olduğunu söyleyen Ömeroğulları "Uludağ Palandöken buluşması sloganıyla Merinos  Kültür Merkezi'nde bir organizasyon düzenliyoruz. Bu organizasyondaki amaç, her iki ilimizin birlikteliğini her alanda pekiştirmektir.

Zaten her iki şehrimiz de birbirine çok benziyor.Her iki ilin kültürel yapısı ve manevi dokusu da incelendiğinde görülür ki bu iki il ülkemizin birisi doğusunda diğeri batısında yaşayan iki kardeş gibidir " ifadelerini kullandı.

Yazarımız H.Gül Kolaylı organizasyonla ilgili detayları bugünkü yazısında okuyucularıyla paylaştı.

H.GÜL KOLAYLI'NIN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.