Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı'nın ürettiği dondurmalar 'Ünido' markasıyla satışa sunuldu.
Haber Giriş Tarihi: 18.06.2017 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2017 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında başlattıkları "Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanılarak yeni nesil dondurma üretimi" projesinin son ayağını tamamladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim izni, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan da marka tescili yaptırılan dondurma, "Ünido" adıyla satışa sunuldu.
ALT YAPI HAZIRLIKLARI TAMAMLANACAK
İlk aşamada sade ve çikolatalı ürünler dondurma severlerle buluşurken, önümüzdeki günlerde probiyotik ve prebiyotiklerin kullanıldığı 'simbiyotik' ürünler de tüketiciye sunulacak. Ünido dondurma, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yarımşar kiloluk paketler halinde satılıyor.
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Ertan Güneş, Bilimsel Araştırma Alt Yapı Proje destekleri sayesinde yüksekokulun eğitim altyapısının yenilenmeye devam ettiğini, Süt ve Ürünleri Programının dondurma üretim hattının bu proje fonları ile kurulduğunu kaydetti. Güneş, meyveli yoğurt, kefir, sahlep ve yöresel peynir çeşitlerinin üretiminin gerçekleştirileceği altyapı hazırlıklarının sonbahar döneminde tamamlanacağını söyledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Uludağ Üniversitesi'nin dondurması çıktı
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı'nın ürettiği dondurmalar 'Ünido' markasıyla satışa sunuldu.
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Engin Yılmaz, Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında başlattıkları "Probiyotik ve prebiyotik (simbiyotik) kullanılarak yeni nesil dondurma üretimi" projesinin son ayağını tamamladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim izni, Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan da marka tescili yaptırılan dondurma, "Ünido" adıyla satışa sunuldu.
ALT YAPI HAZIRLIKLARI TAMAMLANACAK
İlk aşamada sade ve çikolatalı ürünler dondurma severlerle buluşurken, önümüzdeki günlerde probiyotik ve prebiyotiklerin kullanıldığı 'simbiyotik' ürünler de tüketiciye sunulacak. Ünido dondurma, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yarımşar kiloluk paketler halinde satılıyor.
Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı Öğretim Görevlisi Dr. Mesut Ertan Güneş, Bilimsel Araştırma Alt Yapı Proje destekleri sayesinde yüksekokulun eğitim altyapısının yenilenmeye devam ettiğini, Süt ve Ürünleri Programının dondurma üretim hattının bu proje fonları ile kurulduğunu kaydetti. Güneş, meyveli yoğurt, kefir, sahlep ve yöresel peynir çeşitlerinin üretiminin gerçekleştirileceği altyapı hazırlıklarının sonbahar döneminde tamamlanacağını söyledi.
En Çok Okunan Haberler
Uludağ'da Nisan ayında kar sürprizi
CHP Genel Başkanı Özel: "Erdoğan ile yüz yüze görüşeceğim"
Cumhurbaşkanı Erdoğan Haniye görüşmesi sona erdi
Bakan Kacır: “Bizim sizin aklınıza, fikrinize heyecanınıza ihtiyacımız var”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe’de Haniye’yi kabul etti
Trendyol Süper Lig’e veda eden ilk takım İstanbulspor oldu
Bağ evinde feci ölüm
Domuz sürüsünü hortumla serinletti
Gemlik Belediye Başkanı Deviren: "Sorumlular cezalandırılacak"