Hava Durumu

Wamtes olayının perde arkası!

Uludağ Üniversitesi Rektörü Yusuf Ulcay ve Wamtes işletmecisi Hasan Erdem arasındaki 'kira sözleşmesi' olayı yazarımız Nuri Yavuz tarafından yorumlandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2017 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2017 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Wamtes olayının perde arkası!

Uludağ Üniversitesi'ne ait olan Kükürtlü Sosyal Tesisleri'ndeki 'Wamtes' işletmesinin kira sözleşmesi 2015'te dolmuş. Üniversitenin yeni rektörü, sözleşmeyi uzatmak istememiş. Kiracı çıkmamakta ısrar edince konu mahkemeye taşınmış. Adli süreç mülk sahibi olan üniversiteden yana sonuçlanmış.

Wamtes işletmecisi Hasan Erdem açıklamasında, Rektör Ulcay'ın kendisini alkolü kaldırması yönünde uyardığını aksi takdirde sözleşmeyi yenilemeyeceği yönünde tehdit ettiğini belirtti.

Ulcay'ın keyfi ve şahsi davrandığını iddia eden Erdem, rektörün üniversiteyi idare etmek yerine insanların yeme içmesine müdahale ettiğini savunarak konuyu Bakan Çelik'e ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay'a da ilettiğini söyledi.

Üniversite kanadı ise, "Uludağ Üniversitesi yönetimi, söz konusu sürecin ardından Bursa'nın en güzel bölgelerinden birinde bulunan bu tesisi yaklaşık 70 bin personel, akademisyen ve öğrencimizin kullanımına dönük bir sosyal tesis konumuna getirmeyi planlamaktadır" açıklamasında bulundu.

NURİ YAVUZ'UIN HER İKİ AÇIKLAMAYI DA DEĞERLENDİRDİĞİ YAZISI

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.