Gaziantep baklavasıyla yarışıyor! Birçok ilden talep var
Gaziantep baklavasıyla yarışıyor! Birçok ilden talep var
Birbirinden farklı yemekleri ve tatlısı ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Gastronomi Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da yapılan baklava, Gaziantep baklavasına rakip oldu. Özellikle Kurban Bayramı dolayısı ile taleplerin arttığı baklava bayramda sofraları süsleyecek.
Haber Giriş Tarihi: 18.07.2021 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2021 15:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gastronomi kenti Hatay'da son zamanların gözde tatlısı baklava rağbet görmeye başladı. İncecik açılan hamuru, içerisine bolca kullanılan fıstığı ve saf tereyağı ile damak çatlatan lezzet haline gelen baklava, Türkiye'nin birçok ilinden talep edilmeye başladı. Fıstığın tam firik halindeyken toplanıp kullanıldığı baklava kalitesi ve fiyatı ile Gaziantep baklavası ile yarışıyor.
Antakya'da ailesi üç kuşaktır baklava üretimi yapan işletmeci Şahin Emmoğlu, Antakya baklavasına günden güne daha da talebin artacağını belirterek, "Antakya baklavası, Gaziantep baklavasından daha kaliteli, daha lezzetli, daha iyidir. Normal koşullarda günlük 2 ton baklava üretiyoruz. Ancak Kurban Bayramı dolayısı ile talepler çok. Yaklaşık olarak 3 buçuk ton baklava üretimi gerçekleştirdik. Antakya baklavasına günden güne talepler artacaktır. Buna inanıyoruz, çünkü baklavamıza güveniyoruz. Antakya baklavasını ve kendi şirketimizi geliştirmek istiyoruz. Toplam 11 şubemizde 100'e yakın personel çalıştırmaktayız, gayemiz bunu daha da üst seviyelere çıkarmak. Medeniyetler ve gastronomi şehri olan Hatay'ımızda Antakya baklavası bir numaradır" dedi.
Baklava ustası Süleyman Emmoğlu ise Antakya baklavasının diğer baklavalara göre daha hafif olduğunu belirterek, "Çevre köylerden getirterek en güzel yağı kullanıyoruz. En güzel fıstığı kullanarak kaliteli işçilik ile en iyi baklavayı yapıyoruz. Antakya baklavası diğer baklavalara göre daha hafiftir. Biz kendi ustalarımızı da kendimiz yetiştirdik, hepsi Hataylıdır. Biz iddia ediyoruz, Antakya'da ürettiğimiz baklava en az Gaziantep baklavası kadar iyidir" dedi.
Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Emmoğlu ise Hatay genelinde toplam 11 şubeleri olduğunu, Antakya baklavasının Gaziantep baklavası kadar kaliteli olduğunu söyledi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Gaziantep baklavasıyla yarışıyor! Birçok ilden talep var
Birbirinden farklı yemekleri ve tatlısı ile Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Gastronomi Şehirler Ağı'na dahil edilen Hatay'da yapılan baklava, Gaziantep baklavasına rakip oldu. Özellikle Kurban Bayramı dolayısı ile taleplerin arttığı baklava bayramda sofraları süsleyecek.
Gastronomi kenti Hatay'da son zamanların gözde tatlısı baklava rağbet görmeye başladı. İncecik açılan hamuru, içerisine bolca kullanılan fıstığı ve saf tereyağı ile damak çatlatan lezzet haline gelen baklava, Türkiye'nin birçok ilinden talep edilmeye başladı. Fıstığın tam firik halindeyken toplanıp kullanıldığı baklava kalitesi ve fiyatı ile Gaziantep baklavası ile yarışıyor.
Antakya'da ailesi üç kuşaktır baklava üretimi yapan işletmeci Şahin Emmoğlu, Antakya baklavasına günden güne daha da talebin artacağını belirterek, "Antakya baklavası, Gaziantep baklavasından daha kaliteli, daha lezzetli, daha iyidir. Normal koşullarda günlük 2 ton baklava üretiyoruz. Ancak Kurban Bayramı dolayısı ile talepler çok. Yaklaşık olarak 3 buçuk ton baklava üretimi gerçekleştirdik. Antakya baklavasına günden güne talepler artacaktır. Buna inanıyoruz, çünkü baklavamıza güveniyoruz. Antakya baklavasını ve kendi şirketimizi geliştirmek istiyoruz. Toplam 11 şubemizde 100'e yakın personel çalıştırmaktayız, gayemiz bunu daha da üst seviyelere çıkarmak. Medeniyetler ve gastronomi şehri olan Hatay'ımızda Antakya baklavası bir numaradır" dedi.
Baklava ustası Süleyman Emmoğlu ise Antakya baklavasının diğer baklavalara göre daha hafif olduğunu belirterek, "Çevre köylerden getirterek en güzel yağı kullanıyoruz. En güzel fıstığı kullanarak kaliteli işçilik ile en iyi baklavayı yapıyoruz. Antakya baklavası diğer baklavalara göre daha hafiftir. Biz kendi ustalarımızı da kendimiz yetiştirdik, hepsi Hataylıdır. Biz iddia ediyoruz, Antakya'da ürettiğimiz baklava en az Gaziantep baklavası kadar iyidir" dedi.
Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Emmoğlu ise Hatay genelinde toplam 11 şubeleri olduğunu, Antakya baklavasının Gaziantep baklavası kadar kaliteli olduğunu söyledi.
En Çok Okunan Haberler
Sel felaketinde can kaybı 75’e yükseldi
Sokak ortasında önce eski ortağını sonra kendini vurdu
Uğur Gökçe Avrupa Şampiyonu!
Efsane ekip, yıllar sonra bir araya geldi
Özkan İrman genç girişimcilere ilham vermeye devam ediyor
Bursa'da faciadan dönüldü!
Galatasaray rekor kırdı: 6-1
Sakaryaspor, Coşkun Demirbakan ile anlaştı
Sakaryaspor, Tuncay Şanlı ile yolları ayırdı