Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuzun en iyisini siz de kolaylıkla seçebilirsiniz. İşte mükemmel karpuzu seçerken dikkat etmeniz gerekenler...
Haber Giriş Tarihi: 20.08.2017 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Eğer karpuzun kabuğunda kahverengi çizgiler görünce çürük deyip almıyorsanız hata ediyorsunuz. Karpuz yüzeyindeki kahverengi noktalar ve çizikler karpuz büyürken çiçeğinin arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini gösterir. Tozlaşma denilen bu doğal olay ne kadar çok olursa karpuz o kadar tatlı oluyor. Yani kahverengi benekli, çizikli karpuz görürseniz hemen almalısınız.
Karpuzun dip kısmının rengi ne kadar sarıya yakın olursa alacağınız karpuz da o kadar tatlı olur. Yani o bölge beyazsa, satın alacağınız karpuz tatsızdır.
Karpuzun şekline göre de cinsini kolayca anlayabilirsiniz. Karpuzun ince ve uzun olan karpuzlar bol sulu olur. Daha yuvarlak olanları ise tatlıdır.
Karpuz sapı, karpuzun olgun olduğunu gösterir (şayet rengi koyu ise). Eğer sapın rengi yeşilse yakın zamanda toplandığını ve olgun olmadığını gösterir.
Karpuzu küçüklüğüne ya da büyüklüğüne göre değerlendirmemelisiniz. Önemli olan nokta karpuzu elinize aldığınızda ağır hissetmenizdir. Çünkü büyük karpuzlar da pekala kelek çıkabilir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İyi karpuz nasıl seçilir?
Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuzun en iyisini siz de kolaylıkla seçebilirsiniz. İşte mükemmel karpuzu seçerken dikkat etmeniz gerekenler...
Eğer karpuzun kabuğunda kahverengi çizgiler görünce çürük deyip almıyorsanız hata ediyorsunuz. Karpuz yüzeyindeki kahverengi noktalar ve çizikler karpuz büyürken çiçeğinin arılar tarafından çokça ziyaret edildiğini gösterir. Tozlaşma denilen bu doğal olay ne kadar çok olursa karpuz o kadar tatlı oluyor. Yani kahverengi benekli, çizikli karpuz görürseniz hemen almalısınız.
Karpuzun dip kısmının rengi ne kadar sarıya yakın olursa alacağınız karpuz da o kadar tatlı olur. Yani o bölge beyazsa, satın alacağınız karpuz tatsızdır.
Karpuzun şekline göre de cinsini kolayca anlayabilirsiniz. Karpuzun ince ve uzun olan karpuzlar bol sulu olur. Daha yuvarlak olanları ise tatlıdır.
Karpuz sapı, karpuzun olgun olduğunu gösterir (şayet rengi koyu ise). Eğer sapın rengi yeşilse yakın zamanda toplandığını ve olgun olmadığını gösterir.
Karpuzu küçüklüğüne ya da büyüklüğüne göre değerlendirmemelisiniz. Önemli olan nokta karpuzu elinize aldığınızda ağır hissetmenizdir. Çünkü büyük karpuzlar da pekala kelek çıkabilir.
En Çok Okunan Haberler
Bakan Fidan, BAE’ye gidiyor
Çekimleri iki yıl sürdü, 40 festivalde boy gösterdi
Pay senedi yatırımcısı sayısında rekor artış
Meclis'te gerginlik! Canlı yayını kestiler
Bursa'da minibüste sıkışan sürücüye AFAD yardımı
2 kez müebbet alan polis memurunun cezası arttı
Dünyanın en zengin şehirleri açıklandı
Yenişehir’de can dostlar için ortak akıl devrede
ABD medyası: "ABD, İsrail'e mühimmat sevkiyatını durdurdu"